Το παρόν φύλλο έχει σημαδιακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνονται 800 εκδόσεις της εφημερίδας «Εργασία… συν», η οποία σταθερά και αταλάντευτα από την αρχή της έκδοσής της το 2007 αποτελεί συνώνυμο της έγκυρης, υπεύθυνης, ανεξάρτητης και αντικειμενικής δημοσιογραφίας, προσφέροντας σε εβδομαδιαία βάση στους αναγνώστες της πλήρη ενημέρωση για όλα τα θέματα της τοπικής επικαιρότητας.

Μάλιστα, η εφημερίδα έχει συνδεθεί στη συνείδηση της κοινωνίας της Δράμας με μεγάλες αποκαλύψεις και αξιόπιστα ρεπορτάζ, ώστε συχνά – πυκνά οι φράσεις «το έγραψε η Εργασία» ή το «έγραψε ο Λάτσας» χρησιμοποιούνται από πολίτες για να πιστοποιήσουν τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία των ειδήσεων που μεταφέρονται. Μακριά από fake news, τη μάστιγα της εποχής, η «Εργασία… συν» αποτελεί βασικό πυλώνα της ενημέρωσης κάθε Δραμινής και κάθε Δραμινού, υπηρετώντας την ανάγκη των πολιτών για πρόσβαση σε ειδήσεις και πληροφορίες που τους αφορούν.

Παρά τις όποιες κατά καιρούς προσπάθειες από κέντρα ή παράκεντρα εξουσίας να πληγεί η εφημερίδα, η «Εργασία… συν» συνεχίζει την πορεία της, έχοντας ως μοναδική δύναμή της τους αναγνώστες της και τους συνδρομητές της, όλους εσάς δηλαδή. Εξάλλου ο αξιολογότερος κριτής για όλους είναι η ίδια η κοινωνία κι έτσι όσοι κατά το παρελθόν απεργάστηκαν διάφορα σχέδια εξόντωσης της εφημερίδας, πλέον οι ίδιοι βρίσκονται απαξιωμένοι στο χρονοντούλαπο της ιστορικής λήθης, ενώ η εφημερίδα είναι σταθερά στη θέση της στα περίπτερα, αλλά και στο ταχυδρομείο για να διανεμηθεί κάθε Πέμπτη στους συνδρομητές της.

Έχοντας επιβιώσει σε δύσκολες εποχές για τον Τύπο, καθώς και για ολόκληρη την κοινωνία, η «Εργασία… συν» συνεχίζει με δυναμισμό και μαχητικότητα την προσπάθειά της να ενημερώνει αξιόπιστα τους αναγνώστες της στο εβδομαδιαίο ραντεβού. Παράλληλα, μέσω της ιστοσελίδας www.ergasia-press.gr, δίνεται η δυνατότητα πληροφόρησης για όλες τις τοπικές ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν, υπηρετώντας πάντα τις ίδιες δημοσιογραφικές αξίες.

Πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης υψηλού επίπεδου, πέρα από όσους εργάστηκαν στον παρελθόν ή εργάζονται τώρα στην «Εργασία… συν», είστε όλοι εσείς που στηρίζετε οικονομικά την έκδοση της αγαπημένης σας εφημερίδας, αγοράζοντάς την από τα σημεία πώλησης, πληρώνοντας τη συνδρομή σας ή επιλέγοντας να διαφημιστείτε μέσα από αυτήν! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας! Μαζί συνεχίζουμε…

Καθώς το 2023 είναι χρονιά διεξαγωγής εθνικών εκλογών, για το αφιέρωμα στα 800 φύλλα της εφημερίδας «Εργασία… συν» επιλέχθηκαν τα πρωτοσέλιδα μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2007 έως και σήμερα.

«Εργασία… συν»