ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΠΟΤΑ Γ. ΨΑΡΡΑ

 

  • Με αντικείμενο εργασιών το θέμα «Η Δράμα και η περιοχή της κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο: ενσωμάτωση, δεύτερη κατοχή, ανασυγκρότηση»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Συνέντευξη τύπου σχετικά με την πραγματοποίηση της 7ης Επιστημονικής Συνάντησης στη Δράμα εντός του 2018 παραχώρησε την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 ο Πρόεδρος της ΔΕΠΟΤΑ κ. Γιώργος Ψαρράς.

Ο κ. Ψαρράς μιλώντας στα Μ.Μ.Ε. ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας ανακοινώνουμε πως με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α του Δήμου Δράμας στις 2 Αυγούστου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας στις 30 Αυγούστου συγκροτήθηκε η Επιστημονική Επιτροπή της 7ης Επιστημονικής Συνάντησης με αντικείμενο εργασιών το θέμα “Η Δράμα και η περιοχή της κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο: ενσωμάτωση, δεύτερη κατοχή, ανασυγκρότηση” που θα διεξαχθεί στην πόλη της Δράμας το έτος 2018.

Η Επιστημονική Επιτροπή απαρτίζεται από τους κάτωθι έγκριτους μελετητές της τοπικής Ιστορίας της περιοχής της Δράμας:

Πρόεδρος: Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Ριτζαλέος, Δρ. Νεότερης Ιστορίας

Μέλη:

Νάσος Βαγενάς, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Νικόλαος Θ. Γεωργιάδης, Δρ. Βυζαντινής Ιστορίας

Βασίλειος Μεσσής, Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας

Γεωργία Μπακάλη, Δρ. Νεότερης Ιστορίας

Δημήτριος Πασχαλίδης, ερευνητής – συγγραφέας

Δήμητρα Πατρωνίδου, Δρ. Ιστορίας της Εκπαίδευσης

Χρίστος Π. Φαράκλας, φιλόλογος – ιστορικός

Πρόκειται για άξιους επιστήμονες και ερευνητές που το έργο τους μέσα από τις εισηγήσεις τους θα μείνει παρακαταθήκη για τη Δράμα και τους Δραμινούς.

Επίσης, θέλω να σας ενημερώσω πως βρισκόμαστε στη διαδικασία της έγκρισης των πρακτικών της 6ης Επιστημονικής Συνάντησης.

Το πλήρες πρόγραμμα της 7ης Επιστημονικής Συνάντησης θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο και σε από κοινού συνέντευξη τύπου τόσο από την Οργανωτική όσο και από την Επιστημονική Επιτροπή».