Σχεδόν 6.500 κρούσματα κορονοϊού δηλώθηκαν μέχρι την Πέμπτη το βραδύ  από τα self test στα σχολεία τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως όσο κάνει τον κύκλο της η Όμικρον αποσυμπιέζονται και τα νοσοκομεία. «Η κυβέρνηση πάντως δεν εφησυχάζει», διαβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τα αντιικά φάρμακα της Merck θα αρχίσουν να διανέμονται από την Παρασκευή για 5.700 ασθενείς μετά από ιατρική συνταγή επισήμανε εξάλλου ο υπουργός Υγείας. Πρόσθεσε ότι αρχές Φεβρουαρίου θα έλθουν στην Ελλάδα άλλες 4 χιλιάδες τέτοια φάρμακα και της Pfizer, από τις 15 χιλιάδες που έχει παραγγείλει η χώρα μας.

Σε σχέση με το πρωτόκολλο των πέντε ήμερων επιστροφής στην εργασία μετά από νόσηση, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι τον κανόνα αυτόν τον υπέδειξαν οι επιστήμονες και  τον εφαρμόζουν και άλλες χώρες.

Σε ότι αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολίου για τους άνω των 60, ο Υπουργός Υγείας έκρινε πως το μέτρο είχε αποτελεσματικότητα, καθώς από τους 550.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας οι μισοί περίπου έχουν πλέον εμβολιαστεί. Σε ότι αφορά το πρόστιμο των 50 ευρώ που θα βεβαιωθεί από την επόμενη Δευτέρα για τον μισό Ιανουάριο, είπε ότι θα κληθούν να το πληρώσουν και όσοι ναι μεν έχουν κλείσει ραντεβού αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη.

Αυτοί που δεν θα πληρώσουν το πρόστιμο είναι όσοι έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν κατ΄ οίκον αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη και όσοι έχουν υποβάλλει ένσταση και τελικά θα δικαιωθούν.

Τέλος και μεταξύ άλλων, σε ότι αφορά την αγωγή που κατέθεσε κατά την απεργίας των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης, είπε ότι ήταν απαραίτητο να το κάνει γιατί η απεργία προκηρύχθηκε χωρίς να οριστεί προσωπικό ασφαλείας κι αυτό σημαίνει ότι παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις θα μπορούσε ένα παιδάκι να πάει για να εμβολιαστεί και στο τέλος να μην εμβολιαζόταν.

 

Πηγή: ethnos.gr / ant1news.gr