Σύμφωνα με όσα ανέφερε πριν από λίγο, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου στο Υπουργείο Υγεία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, η Δράμα βρίσκεται στις 6 περιοχές της χώρας (Ξάνθη, Δράμα, Πέλλα, Φλώρινα, Πιερία και Ημαθία) που προκαλούν έντονο προβληματισμό τις τελευταίες 6 ημέρες. Για αυτό, άλλωστε, νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης στην Πολιτική Προστασία. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως σε αυτές τις 6 περιοχές το επιδημιολογικό φορτίο δεν υποχωρεί και υπάρχει σταθερός αριθμός ενεργών κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Ο κ. Χαρδαλιάς απεύθυνε έκκληση προς τους πολίτες των 6 περιοχών για πιστή τήρηση των μέτρων και την αποφυγή κάθε μετακίνησης, ενώ στη συνέχεια των δηλώσεών του, σημείωσε πως θα υπάρξει λήψη αυστηρότερων μέτρων, εφόσον δεν υπάρξουν αποτελέσματα.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας παρουσίασε και αριθμητικά στοιχεία όσον αφορά τον αριθμό κρουσμάτων τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές. Για τη Δράμα ανέφερε πως αυτά είναι 454 εκ των οποίων τα 83 νοσηλεύονται.