4 Δήμοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από του 21 συνολικά, εξέλεξαν Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή. Στους υπόλοιπους 17, η αγωνία θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά συγκέντρωσε ο Φίλιππος Αναστασιάδης στον Δήμο Παγγαίου. Λαμβάνοντας ένα ποσοστό της τάξεως του 59,15% δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης τόσο στον βασικό του αντίπαλο Βασίλη Ξουλόγη(31,94%) όσο και στους άλλους τρεις υποψηφίους Γερομάρκο, Βαζακίδη, Διαμαντόπουλο, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να  ξεπέρασαν το 9% του συνόλου των ψηφισάντων και οι τρεις μαζί.

Από την πρώτη Κυριακή εξελέγη στον Δήμο Νέστου ο Σάββας Μιχαηλίδης (53,19) κερδίζοντας κατά κράτος τον απερχόμενο Δήμαρχο Βαγγέλη Τσομπανόπουλο (43,75%).

Στον Δήμο Προσοτσάνης, ο Θόδωρος Αθανασιάδης εξελέγη δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή συγκεντρώνοντας 51,32% έναντι 43,88% του πρώην Δημάρχου Αγγέλου Λύσσελη ενώ Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή εξέλεξε και η Ορεστιάδα. Ο Βασίλης Μαυρίδης έλαβε 50,72% έχοντας απέναντι του πέντε υποψηφίους Δημάρχους.

 

www.aplha-news.gr