2οι ΟΡΕΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΖΥΓΑΚΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ

24 και 7 χιλιομέτρων

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 ώρα 9:00  – Κεφαλάρι Δράμας.

Ο Περιβαλλοντικός Φιλαθλητικός Σύλλογος Δήμου Δοξάτου «ΠΕΡΙ.ΦΙ.ΣΥ» σε συνεργασια με τον Δήμο Δοξάτου και την ΔΗΚΕΔΗ Δήμου Δοξάτου, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τους Ορεινούς Αγώνες Ζυγάκτη Ποταμού «ZYGAKTIS TRAIL»

Οι Ορεινοί Αγώνες Ζυγάκτη Ποταμού είναι ένα νέο εγχείρημα που στόχο έχει την αξιοποίηση και ανάδειξη, ενός αγνώστου για πολλούς, ορεινού όγκου του Νομού Δράμας, τα Όρη Λεκάνης, και την ιστορία του αρχαίου ποταμού Ζυγάκτη.

Στον αγώνα των 24 χιλιομέτρων με εκκίνηση το πανέμορφο Κεφαλάρι του, ακολουθώντας και διασχίζοντας το «δρόμο του νερού», θα ανηφορίσουμε από το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου Κυργιων για να διασχίσουμε ένα κομμάτι των βουνών μας «Όρη Λεκάνης».

Περνώντας από τους «πέντε δρόμους» και τα εγκαταλελειμμένα, ερειπωμένα χωριά, θα φτάσουμε στο Καρά Ορμάν όπου θα  αποτίσουμε φόρο τιμής στο μνημείο των πεσόντων Κυργιωτών από τα στρατεύματα κατοχής, .

Επιστρέφοντας θα απολαύσουμε την μαγευτική θέα από τα ξωκλήσια Παναγία και προφήτη Ηλία και θα κατηφορίσουμε για τερματισμό

Ακόμη φέτος σχεδιάστηκε ένας νέος και  εύκολος αγώνα 7 χιλιομέτρων χωρίς υψομετρική διαφορά.

Φιλοδοξία μας είναι ο νέος αυτός αγώνας να γίνει πόλος έλξης και να προσελκύσει αθλητές όλων των ηλικιών και χωρίς να διαθέτουν κάποια ιδιαίτερη σωματική ικανότητα.

Με εκκίνηση το πανέμορφο Κεφαλάρι του Δήμου Δοξάτου, οι αθλητές θα κινηθούν σε χωματόδρομους. Ακολουθώντας το δρόμο του νερού θα περάσουν  από όμορφες τοποθεσίες όπως τις Πηγές του ποταμού Ζυγάκτη και πανέμορφους νερόμυλους, για να καταλήξουν στον τερματισμό

Και οι δυο αγώνες έχουν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία Κεφαλαρίου οπού κατά τον τερματισμό οι αθλητές  έχουν την δυνατότητα και απολαμβάνουν  μια δροσερή βουτιά στα νερά του ποταμού.