ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Δοξάτου στον πανέμορφο χώρο των πηγών, δίπλα στον ποταμό Ζυγάκτη.

Ο ποταμός Ζυγάκτης έπαιζε σπουδαίο ρόλο στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο. Είναι ο ποταμός που διέσχισε με το άρμα του ο Πλούτωνας, καθώς μετέφερε προς το βασίλειο του Κάτω Κόσμου την Περσεφόνη. Το όνομα του σημαίνει «αυτός που ενώνει δύο ακτές».

Σε αυτόν τον πανέμορφο χώρο με τα πολλά νερά και το πράσινο να κυριαρχεί, πραγματοποιήθηκε το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ και προσέφερε στα παιδιά χαρά και δημιουργία με θεματικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παραμύθια, μουσική, χορό, θέατρο κλπ.

Ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτριος Δαλακάκης δήλωσε: «Χαρά και γέλιο γέμισαν οι Πηγές του Δήμου Δοξάτου από το πλήθος δράσεων στις οποίες συμμετείχαν οι μικροί και μεγαλύτεροι φίλοι μας κατά την διάρκεια του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ του Δήμου μας. Το πρώτο Σαββατοκύριακο ο καιρός δεν μας επέτρεψε να γίνουν οι δράσεις. Η επόμενη Κυριακή όμως μας αποζημίωσε με τον λαμπερό ήλιο και τα ευτυχισμένα πρόσωπα όλων των παιδιών που έπαιξαν, δημιούργησαν, γυμνάστηκαν, χόρεψαν και τραγούδησαν μαζί με επαγγελματίες ψυχαγωγούς, εικαστικούς παιδαγωγούς και καλλιτέχνες. Ευχαριστούμε όλους όσους συνεργάστηκαν για την επιτυχία αυτού του φεστιβάλ, τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Αθανασίου “Βοιράνη”, τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Δοξάτου, τον Μορφωτικό Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Καλαμπακίου, το Σωματείο Στοπ, τον κ. Κώστα Ζαμπίδη, την Ράνια Ορφανίδου και κυρίως όλους τους συμμετέχοντες».