Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ακρίτεια 2017» η ερασιτεχνική ομάδα «nevrokopi runners team» με την υποστήριξη του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου και του Αθλητικού Σωματίου Χειροσφαίρισης «ΑΚΡΙΤΕΣ 2005» διοργανώνει αγώνα δρόμου βουνού 13 χιλιομέτρων σε χωμάτινο έδαφος.

Ο αγώνας των 13 χλμ. θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου, με ώρα εκκίνησης στις 10.30 στην κεντρική πλατεία Κ. Νευροκοπίου, όπου είναι και ο τερματισμός.

Η διαδρομή ξεκινάει από την πλατεία του Δήμου και αφού διανύσει 300 μέτρα άσφαλτο εισέρχεται σε χωμάτινο δασικό δρόμο με ανηφορική κλίση μέχρι το 2,5 χλμ.. Ακολουθεί κατηφόρα 1,6 χιλιομέτρων, διασχίζει 200 μέτρα στην εθνική οδό και μπαίνει πάλι σε δάσος. Το πρώτο 1,5 χλμ. είναι επίσης ανηφορικό και στη συνέχεια κατευθύνεται προς το εκκλησάκι της Αγ. Μαρίνας στο 7,5 χλμ..Ακολουθεί ένα ανηφορικό μονοπάτι 450 μέτρων από βελανιδιές και κέδρους οδηγεί και πάλι στο δασικό δρόμο που κατηφορίζει μέχρι το 9ο χιλιόμετρο. Αφού διασχίσει το ποτάμι τα τελευταία 4 χιλιόμετρα κινούνται σε επίπεδη διαδρομή έως και τον τερματισμό.

Θα υπάρχουν δύο σταθμοί, ο 1ος στο 2,5 χλμ. με νερό και ο 2ος στο 7,5 χλμ. με νερό και ισοτονικό. Εκτός από τους σταθμούς εφοδιασμού θα υπάρχουν εθελοντές σε διάφορα σημεία της διαδρομής για την διευκόλυνση και προστασία των αθλητών.

Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές και τις αθλήτριες είναι 5 Ευρώ και θα καταβάλλεται στον Αρ. Λογαριασμού ΕΤΕ «ΑΟ Ακρίτες 2005» 433/296086-99 ή στην γραμματεία του αγώνα με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής έως και μία ώρα πριν τον αγώνα.