Το 1ο βραβείο μεταξύ όλων των Δήμων της χώρας, γεγονός που αποτελεί και την πανελλήνια επιβράβευση του Δήμου Παρανεστίου για την ενεργειακή του πολιτική, παρέλαβε ο Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου από τους διοργανωτές των βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019 – 2023.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 20-9-2023 πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο η τελετή των βραβείων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023 OTA Awards. Τα Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019- 2023, οργανώνονται από την GPP Media και το www.otapost.gr και τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Τα Βραβεία Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023 – OTA AWARDS 2023 είναι τα μοναδικά βραβεία που υπάρχουν στη χώρα και τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στους Πρωτοβάθμιους και Δευτεροβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας δράσεις και έργα για την Καινοτομία, τη Βιωσιμότητα, την Ποιότητα Ζωής των Πόλεων αλλά και τις Υπηρεσίες προς τον Πολίτη για το σύνολο της τετραετίας.

Ο Δήμος Παρανεστίου δήλωσε υποψηφιότητα για την Ενότητα Βιώσιμοι Δήμοι και Περιφέρειες στον Τομέα Περιβάλλον/Κλιματική Αλλαγή και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία «Έργα και Καινοτομίες για Βιώσιμή και Φιλική προς το Περιβάλλον Κτίρια».

Με μεγάλη χαρά ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου παρέλαβε το 1ο βραβείο της κατηγορίας αυτής αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον «Πράσινο» Δήμο Παρανεστίου.

Σε δηλώσεις ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιος ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο μας αλλά και επιβράβευση της προσπάθειας που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο πρότυπο, ένα Δήμο Ενεργειακά Αυτόνομο, ένα Δήμο Πράσινο. Είμαι πολύ περήφανος για τον Δήμο μας και τους δημότες του. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό που καταφέραμε όλοι μαζί. Όλοι μαζί συνεχίζουμε για να δημιουργήσουμε τον τόπο που θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας».