Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του 10ου Διαγωνισμού «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια, Εκπαιδευτικές Γέφυρες». Τον Διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος.  Τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Φέτος συμμετείχαν στον Διαγωνισμό 235 σχολικές μονάδες. 121 από την Ελλάδα, 106 από την Κύπρο και 8 από την Ομογένεια (Ευρώπη, ΗΠΑ, Αφρική, Αυστραλία). Πήραν μέρος συνολικά 11.500 μαθητές και μαθήτριες. Κατατέθηκαν στον διαγωνισμό 1.058 μαθητικές δημιουργίες.

Η σχολική εφημερίδα που δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Βενέτη Στάικογλου και Σοφία Σαλπιγκτή και τίτλο «μαθητικές γέφυρες» πήρε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Εφημερίδα». Η επιτυχία είναι τεράστια αν σκεφτεί κανείς τον μεγάλο αριθμό των συμμετοχών.

Μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας που δημιούργησαν οι μαθητές/τριες ο αναγνώστης/η αναγνώστρια έρχεται σε επαφή με στιγμές από την ιστορία της Κύπρου, τον πολιτισμό της, την παράδοσή της, τις φυσικές ομορφιές της, τους αγώνες της για ελευθερία και ανεξαρτησία, τους ήρωες της, τα τραγούδια της, τους ανθρώπους της, αλλά και το δράμα της που την κρατά διχοτομημένη εδώ και πενήντα χρόνια.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου και στους εκπαιδευτικούς που τους υποστήριξαν και τους οδήγησαν στη διάκριση αυτή.