ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 16 ΕΩΣ ΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος από τις 16 έως τις 22 Απριλίου.

Η παρουσίασή της έγινε σε ειδική εκδήλωση στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστο Τερτσούδη, τους Αντιπεριφερειάρχες Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, Ξάνθης κ. Κώστα Ζαγναφέρη και Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δράμας εντεταλμένο για θέματα δημόσιας υγείας κ. Κώστα Κινατζίδη και τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Λουκά Γεωργίου.

Ο κ. Περιφερειάρχης έκανε λόγο στην παρουσίασή του για μια φιλόδοξη διοργάνωση που περιλαμβάνει περισσότερες από 150 δράσεις και ομιλίες ταυτόχρονα και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, σε συνεργασία με 118 φορείς από ολόκληρη την Περιφέρεια.

«Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, με τον τρόπο που επιλέξαμε να γίνει, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Περιφερειάρχης και συνέχισε: «Έχουν προγραμματιστεί δράσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πιο δυναμικού τμήματος της κοινωνίας, των νέων».

«Ελπίζουμε οι πολίτες να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία καθώς πρόθεσή μας είναι να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός της Περιφέρειάς μας. Είναι μια δράση με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ταυτότητα, έχει ένα πρακτικό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών και βασίζεται στην κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών», κατέληξε ο κ. Μέτιος.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Τερτσούδης τόνισε την ανάγκη για μια «ολιστική προσέγγιση της Δημόσιας Υγείας» που δεν αφορά αποκλειστικά μόνο τον άνθρωπο αλλά περιλαμβάνει επίσης τα ζώα και το φυσικό περιβάλλον. «Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στα θέματα της Δημόσιας Υγείας και η μεταλαμπάδευση της ιδέας μας και σε άλλες Περιφέρειες. Το εγχείρημα είναι μεγάλο και θέλουμε τη συμμετοχή των πολιτών», σημείωσε.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήραν οι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου κ. Πέτροβιτς, Ροδόπης κ. Τσαλικίδης, Ξάνθης κ. Ζαγναφέρης και Καβάλας κ. Μαρκόπουλος καθώς και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα δημόσιας υγείας κ. Κινατζίδης οι οποίοι παρουσίασαν, ως υπεύθυνοι υλοποίησης των δράσεων, τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, ευχαριστώντας τους συνεργαζόμενους φορείς.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Γεωργίου παρουσίασε τις θεματικές ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη το τριήμερο 19-21 Απριλίου.

 

Το σημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Π.Ε. Δράμα

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ξεκίνησε την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 και ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 19 Απριλίου με τις εξής εκδηλώσεις:

9:30

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

Διοικητήριο της Π.Ε. Δράμας

Μέτρηση σακχάρου αίματος των πολιτών, εντός του Διοικητηρίου της Π.Ε. Δράμας από το Σύλλογο διαβητικών Δράμας

Σύλλογος Διαβητικών Δράμας

9:00-13:00

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

Ιατρείο του Δήμου Δράμας που βρίσκεται στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου

Εθελοντική αιμοδοσία στη Δ/Κ Δράμας, που θα διεξαχθεί στο ιατρείο του Δήμου Δράμας που βρίσκεται στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Δράμας

Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Δράμας

11:00

Διοικητήριο Δράμας

Αίθουσα: «Κωνσταντίνος Καραμανλής»

Ημερίδα στην έδρα της Π.Ε Δράμας που θα πραγματοποιηθεί εντός του Διοικητηρίου, στην αίθουσα (Κων/νου Καραμανλή) με θέμα «Αιμοδοσία-Σακχαρώδης Διαβήτης-Νεφροπάθεια-Εμβόλια ενηλίκων» στην οποία θα συμμετάσχουν:

-Νοσοκομείο Δράμας

-Σύλλογος Διαβητικών Δράμας

-Γ. Νοσοκομείο Δράμας

-Σύλλογος Διαβητικών Δράμας

9:00

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

Γυμνάσιο-Λύκειο του Δήμου Προσοτσάνης,

Διενέργεια έρευνας στο σχολικό πληθυσμό (Γυμνάσιο-Λύκειο) του Δήμου Προσοτσάνης, από την επιστημονική ομάδα Εργομετρικού Εργαστηρίου Αθλητικής Απόδοσης και Υγείας του ΝΠΔΔ του Δήμου Προσοτσάνης, για τον προσδιορισμό των ποσοστών παχυσαρκίας στην συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, με τη μέθοδο της λιπομέτρησης του Δερματοπτυχόμετρου

Ομάδα Εργομετρικού Εργαστηρίου Αθλητικής Απόδοσης και Υγείας του ΝΠΔΔ του Δήμου Προσοτσάνη