Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 16ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Δράμας, το απόγευμα της Πέμπτης 13 Σεπτεμβρίου 2018. Οι εκδηλώσεις, οι οποίες εντάσσονται στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, διοργανώνονται μέσα από τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, του Δήμου Δράμας (Τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας), του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δράμας «Δράση» και της Τοπικής Διοίκησης Δράμας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών(I.P.A.).

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, στις 19:00, στο Άγαλμα της Νίκης (περιοχή ανάπλασης), μαθητές Δημοτικού ηλικίας από 10 έως 12 ετών, θα υποδεχτούν την «Φλόγα της Αγάπης» και στη συνέχεια με τη συνοδεία γονέων, αλλά και εθελοντών αστυνομικών της I.P.A. Δράμας, θα μεταφέρουν τη φλόγα μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κεντρικό σύνθημα «Κάθε Δημότης Αιμοδότης», ενώ η τελετή Αφής της «Φλόγας της Αγάπης» θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου τα παιδιά θα στείλουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο το μήνυμα για την εθελοντική προσφορά αίματος, μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας.

Όσοι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στη Λαμπαδηδρομία μπορούν να προσέλθουν με τα παιδιά στις 18.30 στο χώρο μπροστά από το Άγαλμα της Νίκης.