ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Ν. Δράμας, υπεύθυνη για τις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ευχαριστεί πολύ και συγχαίρει 100 λυράρισσες και λυράρηδες από τη περιοχή της Δράμας, Καβάλας και Κομοτηνής που το Σάββατο 17 Μαΐου 2019 στην Πλατεία Ελευθερίας Δράμας, με τον ήχο της λύρας τους μας ταξίδεψαν στον Πόντο, μας θύμισαν τα χρόνια του διωγμού και την πολύπαθη πορεία των προγόνων μας, μας συγκίνησαν και άγγιξαν τις ψυχές μας. Πάνω απ’ όλα όμως τίμησαν τη μνήμη 353.000 ψυχών! Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Νικόλαο Αφεντούλη, εμπνευστή και συντονιστή όλου αυτού του πρωτόγνωρου εγχειρήματος. Ευχαριστούμε πολύ τον ομιλητή της εκδήλωσης κ. Δημήτριο Νατσιό, δάσκαλο-θεολόγο, που μας συγκίνησε με το λόγο του. Ευχαριστούμε πολύ τους χορευτές του Ποντιακών Σωματείων Δράμας που μας ταξίδεψαν και μας μετέφεραν στα βουνά του Πόντου με τον πυρρίχιο χορό τους.

Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς της εκδήλωσής μας που ήταν ο Μουσικός Οργανισμός Δήμου Δράμας για τα μπλουζάκια που δόθηκαν στους λυράρηδες, το ψητοπωλείο «ΚΑΛΑΜΙΑ» και προσωπικά τον κ. Νικόλαο Λατσίσταλη για τα σάντουιτς και νερά που προσφέρθηκαν στους λυράρηδες, τον κ. Γιάννη Τοματσίδη για την διαφημιστική προβολή όλων των εκδηλώσεών μας, τον κ. Στάθη Συμεωνίδη για την παραχώρηση των καθισμάτων και το STAR Β. Ελλάδος για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης.

Τέλος ευχαριστούμε όλους όσοι παραβρεθήκατε στην εκδήλωση και πλημμυρίσατε την Πλατεία Ελευθερίας Δράμας. Πόντιοι, Μικρασιάτες, Θρακιώτες, Ντόπιοι με τα αναμμένα κεριά μας δώσαμε το μήνυμα της ενότητας, συλλογικότητας και συνέχειάς μας ως Έλληνες που υπέστησαν αδίκως πολλά. Σας ευχαριστούμε πολύ!

 

Η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Ν. Δράμας