Οι πιο ζοφερές μέρες της Βρετανίας τελείωσαν εκτιμούν οι ειδικοί, καθώς το ποσοστό R έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο μεταξύ 0,6 και 0,8, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ο Τιμ Σπέκτορ , καθηγητής γενετικής επιδημιολογίας στο King’s College Λονδίνου δήλωσε στην εφημερίδα Sun : «Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει διανύσει πολύ δρόμο από την αρχή του έτους και είναι υπέροχο να βλέπουμε τα νέα ποσοστά περιπτώσεων να πέφτουν σε επίπεδα που είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη.

Αυτή την εικόνα επιβεβαιώνουν οι νέες περιπτώσεις που έπεσαν κατά ένα τρίτο σε επτά ημέρες, με έναν στους 270 ανθρώπους στην Αγγλία να έχει νοσήσει από κορονοϊό την περασμένη εβδομάδα. Επιπλέον χθες το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 175 θανάτους, μειωμένοι κατά 35% σε μια εβδομάδα

Σήμερα η εφημερίδα Telegraph αναφέρει ότι στις αρχές Απριλίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τα άτομα άνω των 40 ετών που σημαίνει ότι τα αποθέματα σε εμβόλια αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν, επιτρέποντας στο NHS να χορηγεί έως και ένα εκατομμύριο δόσεις την ημέρα τις επόμενες εβδομάδες, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα άτομα άνω των 50 ετών θα κληθούν να εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα , περίπου τρεις εβδομάδες νωρίτερα από τον στόχο αυξάνοντας επίσης την πίεση στην κυβέρνηση να επιταχύνει την έξοδο από το λοκντάουν και την επανεκκίνηση της βρετανικής οικονομίας .

Μάλιστα η εφημερίδα Times αναφέρει ότι όλοι οι ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 10 Ιουνίου, ένα μήνα πριν από τον αρχικό στόχο της κυβέρνησης ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι 23 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου