Τη βεβαιότητα ότι η Volkswagen θα ξεπεράσει την Tesla σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, μέχρι το 2025, εξέφρασε ο CEO της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Χέρμπερτ Ντις.

Πιο αναλυτικά, ο Ντις, μιλώντας σε εκπομπή του CNBC, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, δήλωσε ότι η σταδιακή αντιμετώπιση των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας θα βοηθήσει τον κολοσσό γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να λάβει τα πρωτεία στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι στόχοι της Volkswagen

Όπως εξήγησε: «Η Tesla κατέχει, σήμερα, ηγετική θέση σε ό,τι αφορά την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παράλληλα, το γεγονός ότι παράγει τα περισσότερα ψηφιακά αυτοκίνητα στην αγορά τής προσδίδει ορισμένα πλεονεκτήματα. Εμείς, ωστόσο, θέτουμε ως στόχο να την ξεπεράσουμε σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, μέχρι το 2025».

Παρά το γεγονός ότι η Tesla κατάφερε να επιδείξει καλά αποτελέσματα και υψηλές αποδόσεις, με ένα αξιόπιστο επιχειρηματικό μοντέλο, ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι, με τις κατάλληλες ενέργειες, η Volkswagen θα καταφέρει να επιτύχει τον στόχο της.

Τέλος στις ελλείψεις ημιαγωγών;

Σημαντική πρόκληση για την εκπλήρωση των στόχων της εταιρείας θα αποτελέσουν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι ελλείψεις σε ανταλλακτικά, π.χ. μπαταρίες, τα οποία κρίνονται υψίστης σημασίας για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο Ντις, υπάρχουν θετικές ενδείξεις σχετικά με την προμήθεια ημιαγωγών, ενώ από το δεύτερο ήμισυ του έτους αναμένεται η αγορά να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Τέλος, στο ερώτημα εάν θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τις ελλείψεις ημιαγωγών, ο Ντις απάντησε ότι τα εν λόγω προβλήματα, ενδεχομένως, να μην αντιμετωπιστούν πλήρως, αλλά η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά, με τις εφοδιαστικές αλυσίδες να «μπαίνουν ξανά σε τάξη».

Πηγή: ot.gr