Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έφτασε στις 9 το πρωί το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, Ιωάννας Παλιοσπύρου, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της. Στο δικαστήριο και η κατηγορούμενη.

Με την κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου ξεκινά η δεύτερη ημέρα της πολύκροτης δίκης.

Πριν από λίγο έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η κατηγορούμενη μπήκε από την πίσω πόρτα.

efi

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της διαδικασίας θα αναγνωστούν δυο ακόμη ονόματα προσώπων που φέρεται να συμμετείχαν η να γνώριζαν για την επίθεση.

 

vitrioli3

 

Η 35χρονη θα βρεθεί απέναντι στους δικαστές και τους ενόρκους που θα κρίνουν τη γυναίκα που της επιτέθηκε με το βιτριόλι το πρωί της 20ής Μαΐου 2020. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, με την κατάθεση της, θα ανοίξει την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση που προκάλεσε συγκίνηση και μεγάλο ενδιαφέρον στο πανελλήνιο.

Το θύμα της ακραίας επίθεσης θα ανέβει στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, προκειμένου να εξιστορήσει όσα έγιναν εκείνο το πρωί. Το πρωί που ακολουθώντας μία ρουτίνα για να πάει στη δουλειά της στην Καλλιθέα, ούτε θα μπορούσε να φανταστεί πως πλησιάζοντας το ασανσέρ για να ανέβει στο λογιστικό γραφείο, απείχε μόνο μερικά δευτερόλεπτα από τη διακινδύνευση της ζωής της, από μία ραγδαία και βάναυση αλλαγή σε ό,τι έκανε ως τότε. Θα εξιστορήσει όμως και για το «μετά».

Γιατί η 35χρονη Ιωάννα, δεκαέξι μήνες μετά, δεν έχει ολοκληρώσει όλες τις επεμβάσεις και θεραπείες που απαιτούνται ώστε να μπορεί να επανέλθει «όχι για να γίνω όμορφη γυναίκα, μόνο για να γίνω φυσιολογικός άνθρωπος» , όπως έγραψε και η ίδια σε λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Θα καταθέσει ο 40χρονος

Η 37χρονη φαίνεται να πίστευε πως η Ιωάννα σχετιζόταν με έναν άντρα με τον οποίο επεδίωκε να σχετιστεί σοβαρά η ίδια. Ο άντρας, 40 ετών, θα καταθέσει στο δικαστήριο, όπως κατέθεσε και στο προηγούμενο στάδιο της ποινικής υπόθεσης. «Ο άνδρας αυτός έχει δώσει κατάθεση στις αρχές και ανέφερε ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 37χρονη κατηγορουμένη και διατηρεί μαζί της “ελεύθερη ερωτική σχέση” μέχρι και σήμερα» ανέφερε στο διαβιβαστικό της η Αστυνομία, μετά τη σύλληψη της δράστιδος.

Ο 40χρονος έχει καταθέσει ότι είχε επικοινωνία, μέσω της εφαρμογής messenger, ελάχιστες φορές με την Ιωάννα, επικοινωνία που σταμάτησε ένα χρόνο πριν την επίθεση που δέχθηκε η 35χρονη γυναίκα.

Οι δικαστές καλούνται επίσης να διερευνήσουν αν η κατηγορουμένη είχε συνεργούς σε οποιαδήποτε φάση πριν αλλά και μετά την επίθεση, την οποία σχεδίαζε καιρό. Σύμφωνα με τους συνηγόρους της Ιωάννας, υπάρχουν πρόσωπα που είχαν ρόλο στην όλη υπόθεση, για τα οποία σκοπεύουν να προσκομίσουν στοιχεία στο δικαστήριο.

Πηγή: dikaiologitika.gr