Ο καθηγητής Βατόπουλος εξήγησε επίσης τι δείχνει το 32% θετικότητας του ιού στην Θεσσαλονίκη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το γενικό lockdown που επιβλήθηκε μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα άφησε ο καθηγητής μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.   Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι την επόμενη βδομάδα θα μπορεί να ειπωθεί αν μπορούμε να βγούμε μετά τις 30 Νοεμβρίου και πως το άνοιγμα θα γίνει όπως και την προηγούμενη φορά.   Επιπλέον σημείωσε πως είναι λογική σκέψη να συνεχιστεί το lockdown, ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη καθώς, όπως εξήγησε, το 32% θετικότητας του ιού στην πόλη δείχνει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και λιγότερη ευκολία στο να φύγει.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι την επόμενη βδομάδα θα μπορεί να ειπωθεί αν μπορούμε να βγούμε μετά τις 30 Νοεμβρίου και πως το άνοιγμα θα γίνει όπως και την προηγούμενη φορά.   Επιπλέον σημείωσε πως είναι λογική σκέψη να συνεχιστεί το lockdown, ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη καθώς, όπως εξήγησε, το 32% θετικότητας του ιού στην πόλη δείχνει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και λιγότερη ευκολία στο να φύγει.

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως μάσκα και άλλα μέτρα θα μείνουν μαζί μας όλο το χειμώνα και πως θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος.   Σε ερώτηση αν θα κάνει το εμβόλιο απάντησε πως «φυσικά θα κάνω το εμβόλιο Είμαι υγειονομικός και ανήκω στις ευπαθείς ομάδες», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο κόσμος πρέπει να βγαίνει από το σπίτι μόνο όταν είναι ανάγκη.

Πηγή: www.lifo.gr