ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

  • «Δεν μπορεί να μείνει Υπουργός η κ. Μενδώνη

 

Τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Πολιτισμού, στην υπόθεση Λιγνάδη, τόσο όσον αφορά την διαδικασία επιλογής του ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου όσο και σε σχέση με την μετέπειτα προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών, ανέδειξε μιλώντας στο Star Β. Ελλάδος, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ο Βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά:

-Ο κ. Λιγνάδης ήταν ο εκλεκτός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Υπήρχε προκήρυξη της θέσης από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που όμως καταργήθηκε και η πρόσληψή του έγινε με προσωπική επιλογή είτε του κ. Μητσοτάκη είτε της κ. Μενδώνη, που τώρα το αρνούνται. Αλλά το κρίσιμο ερώτημα παραμένει και είναι ποιος τελικά τον πρότεινε;

-Η Κυβέρνηση έχει λοιπόν βαριά πολιτική ευθύνη, καθώς ο κ. Λιγνάδη επελέγη εκτός διαδικασιών. Εξ αντικειμένου όταν ένα υψηλού διαμετρήματος συνεργάτης σου, βαρύνεται με τόσο βαριά κακουργήματα, οφείλεις να αναλάβεις την πολιτική ευθύνη.

-Όλα αυτά καθιστούν το θέμα εξόχως πολιτικό. Επιπροσθέτως είναι σημαντικό ότι εδώ και 15 μέρες προσπαθεί η Κυβέρνηση να καλύψει το θέμα. Ξεκίνησαν από το ότι δεν υπάρχει εισαγγελία ηθών στο θέατρο ή ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία και έφτασαν προχθές έως το «ο όφις με εξηπάτησε». Είναι τραγικό το γεγονός αυτό, γεγονός δείχνει την αντίληψη τους. Η κ. Μενδώνη μπέρδεψε την υποκρισία με την υποκριτική. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

-Τι μεσολάβησε και ενώ ο κ. Λιγνάδης ήταν στο απυρόβλητο έγινε ξαφνικά «επικίνδυνος»; Δεν είναι τελικά πολύ υποκριτικό όλο αυτό εκ μέρους της Υπουργού;

-Ήταν τραγική η διαχείριση της υπόθεσης. Η κ. Μενδώνη και οι συν αυτή, προσπάθησαν να καλύψουν και να υποβαθμίσουν το θέμα. Αυτό από μόνο του συνιστά αιτία παραίτησης. Δεν μπορεί μια πλήρως απαξιωμένη Υπουργός να προΐσταται ενός τόσο σημαντικού υπουργείου.

-Έχουν χάσει το μέτρο, βρίσκονται σε πανικό, γιατί αυτή η ιστορία φτάνει στα άδυτα της εξουσίας.