Χρειαζόμαστε πολιτική προστασία με στρατιωτικού τύπου δομές, λειτουργία & αποτελεσματικότητα, δήλωσε μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Όπως τόνισε, το πιο σημαντικό αυτή την ώρα εκτός από την επούλωση των πληγών που άνοιξε η κακοκαιρία, είναι να πιέσουν όλοι όσοι παρεμβαίνουν στον δημόσιο διάλογο, προκειμένου να επισπευστεί η διαδικασία δημιουργίας μιας επαγγελματικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Η υπηρεσία αυτή όπως υπογράμμισε ο κ. Φεύγας, θα έχει ως καθήκον να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη όποτε αυτός την χρειάζεται, θα έχει μια δομή, λειτουργία και αποτελεσματικότητα στρατιωτικού τύπου και θα πρέπει να λειτουργεί σε επαγγελματικά πλαίσια.

Ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε πως επί δεκαετίες το πολιτικό σύστημα δεν φρόντισε να συμβαδίσει με τις εξελίξεις και να αντιληφθεί έγκαιρα τις αυξανόμενες ανάγκες που επιφέρει η κλιματική αλλαγή. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αντιληφθεί αυτές τις ανάγκες και γι’ αυτό τον λόγο έχει συστήσει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από μηδενική βάση, το οποίο στελεχώνεται και ενισχύεται σε υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Αναφορικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Φεύγας τόνισε ότι ασκεί κριτική χωρίς σοβαρότητα και περιμένει μία καταστροφή ή νεκρούς για να επιτεθεί στην κυβέρνηση. Τέλος, ερωτώμενος για την δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ, εξέφρασε την ελπίδα ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΚΙΝΑΛ να αποτελέσουν μια σοβαρή αντιπολίτευση με αίσθημα ευθύνης και έναν αξιόπιστο συνομιλητή.