ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνυπέγραψε με 53 ακόμη Βουλευτές, δύο τροπολογίες για την ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων στις ταχυμεταφορές-ταχυδιανομές και στα κέντρα διαλογής των επιχειρήσεων ταχυμεταφοράς.

Με τις τροπολογίες, που κατατέθηκαν με πρωτοβουλία του Βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτείνει ένα σύνολο ρυθμίσεων που αφορούν την προστασία των εργαζόμενων σε δύο σημαντικούς κλάδους της οικονομίας: τις ταχυμεταφορές και τις ταχυδιανομές. Ο ρόλος των εργαζομένων αυτών αναδείχθηκε σε ζωτικής σημασίας από την εμφάνιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, με τις κατατεθείσες τροπολογίες προβλέπεται:

-Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά για τους οδηγούς δικύκλου – εργαζόμενων στις ταχυμεταφορές (courier) και στις ταχυδιανομές (delivery)

-Επανένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά για τους εργαζόμενους διαλογείς – συσκευαστές στα Κέντρα Διαλογής των επιχειρήσεων ταχυμεταφορών

-Ισχυρό εργασιακό πλαίσιο για τους οδηγούς δικύκλου που παρέχουν την εργασία τους μέσω ψηφιακών πλατφορμών, προκειμένου να μπει τέλος σε γνωστά και διαπιστωμένα καταχρηστικά φαινόμενα ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων