Η Πανηπειρωτική Ένωση Νομού Δράμας στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Οργάνωση και ενίσχυση δράσεων κοινωνικής συνοχής – Προστασίας του περιβάλλοντος, πολιτιστικής δημιουργίας και καινοτόμων πρωτοβουλιών δικτύωσης νέων στη Μακεδονία-Θράκη» του Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης) – «ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2019», πρόκειται να πραγματοποιήσει τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ με τίτλο «Τέχνη και Παράδοση» στις 22-24 Μαρτίου 2019. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί πληθώρα καλλιτεχνικών δράσεων, που θα εστιάζουν στην παράδοση, όπως παρουσίαση παραδοσιακών χορών, λογοτεχνικές συζητήσεις, εκθέσεις και διαγωνισμοί ζωγραφικής και φωτογραφίας, περιβαλλοντικές δράσεις, workshops και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.

Το θέμα των εκθέσεων ζωγραφικής και φωτογραφίας είναι «Παράδοση» και «Προβληματισμοί της εποχής» (κοινωνικές ανισότητες, αναλφαβητισμός, βία, ρατσισμός κ. α.). Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκθέσεις και τους διαγωνισμούς, πρέπει να στείλουν φωτογραφίες των έργων τους στο email [email protected]. Θα ακολουθήσει σύντομα δελτίο τύπου με το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ.

Η Πανηπειρωτική Ένωση Νομού Δράμας καλεί νέους καλλιτέχνες κι εθελοντές να συμμετέχουν στη διοργάνωση και διεκπεραίωση του φεστιβάλ και παράλληλα, προσκαλεί όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στην έδρα του συλλόγου Πανηπειρωτικής Ένωσης, οδός Παγγαίου 1, στην Δράμα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαριάνθη Γρ. Λαζαρίδου- αρχαιολόγος, ιστορικός τέχνης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2521027077, 6777263903.

Οι σελίδες του συλλόγου: neanikesdraseis.wixsite.com/home

 

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Σταυρίδης