«ΠΟΛΗ+ΖΩΗ»

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «πόλη+ζωή» για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 αναφέρονται τα εξής:

«Σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί η Δημοτική Αρχή μετά τις αλλεπάλληλες γκάφες, αλλά κυρίως με τις καταστροφικές για τον τόπο μας επιλογές της. Αφού απέτυχε η στρατηγική να απαντούν στα επιχειρήματά μας με ψέματα και ασυναρτησίες, εφαρμόζουν το δεύτερο σχέδιο, της τρομοκρατίας και των απειλών.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο χθεσινό (σ.σ. Πέμπτη 13 Ιουλίου) Δημοτικό Συμβούλιο, όπου, ενώ Αντιδήμαρχος μας απειλούσε, επιδεικνύοντας και τα μπράτσα του, ο κ. Μπαϊρακτάρης παρακολουθούσε ατάραχος. Έχει κερδίσει σε πέντε μόνο μήνες τον τίτλο του μακράν χειρότερου Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου στη Δράμα μεταπολιτευτικά, αφού είναι αυτός που επανειλημμένα προσπάθησε να αλλάξει στα χαρτιά ειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτός που με αποφάσεις του πρώτα ακύρωσε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια ακύρωσε την ακύρωση.

Στο ίδιο σκηνικό, ο κ. Μαμσάκος, επικεφαλής της χειρότερης Δημοτικής Αρχής, γελούσε τρανταχτά, προκλητικά και χαιρέκακα, φανερώνοντας την χαρά και την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του σχεδίου εκφοβισμού των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης.

Αν αυτό είναι το σχέδιό τους για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας, τότε ναι πέτυχαν τον σκοπό τους.

Σήμερα, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερόμαστε καταρχάς στους τραμπουκισμούς και στις απειλές τους, ενώ συμβαίνουν πρωτοφανή γεγονότα με καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο μας.

Με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής είναι σε εξέλιξη συζήτηση για εξαφάνιση του ΤΕΙ Δράμας, στο πλαίσιο σχεδιαζόμενης συγχώνευσης του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας και Θράκης με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Θέσαμε τις ανησυχίες μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Αντιδήμαρχος κ. Καραμπατζάκης, αφού επιβεβαίωσε το σχέδιο, μας συμβούλεψε να περιμένουμε το αποτέλεσμα των συζητήσεων στις επιτροπές που ήδη έχουν συγκροτηθεί, γιατί από τις συζητήσεις μπορεί !!! να προκύψει θετικό αποτέλεσμα και να έρθουν περισσότερες Σχολές στη Δράμα. Δεν ξέρουμε ποια συμφέροντα θέλει να εξυπηρετηθούν ο κ. Καραμπατζάκης, αλλά εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τίποτε δεν έρχεται ούτε σώζεται με την αδιαφορία. Και εν πάσει περιπτώσει είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά εν γνώσει μόνο ορισμένων ανθρώπων και η δραμινή κοινωνία να έχει πλήρη άγνοια; Μήπως και πάλι για να δικαιολογηθούν θα μας πουν ότι το πληροφορήθηκαν από τις εφημερίδες;

Ανικανότητα, αδιαφορία ή σχέδιο για την εξυπηρέτηση προσωπικών τους στόχων;

Πολλά χάσαμε από την μέχρι τώρα τακτική τους. Φτάνει πια!!!

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση και εμπλοκή του Δήμου Δράμας και όλων των θεσμικών φορέων του Νομού μας στις συζητήσεις που γίνονται. Δεν επιτρέπεται να διαμορφωθούν προτάσεις και να προκύψουν τετελεσμένα εν αγνοία μας. Καλούμε τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς να αναπληρώσουν την ανικανότητα και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής.

Στο χθεσινό (σ.σ. Πέμπτη 13 Ιουλίου) Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Μαμσάκος, εισήγαγε και ψήφισε με όλους τους παρόντες (η παράταξή μας είχε αποχωρήσει μετά τις προκλήσεις και τους τραμπουκισμούς που προηγήθηκαν) την πρόθεση να δανειστεί ο Δήμος Δράμας 2.832.504,72 € για την αντικατάσταση των λαμπτήρων με λαμπτήρες τύπου LED. Επιβεβαίωσε και πάλι ότι είναι ο χειρότερος Δήμαρχος, αφού κανείς από τους πέντε Δημάρχους Δράμας μεταπολιτευτικά (Μακρής, Δημητριάδης, Τζίμας, Μαργαρίτης, Χαρακίδης) δεν προχώρησε σε δανεισμό, χρεώνοντας τους Δραμινούς των επόμενων γενιών. Όταν όλοι οι Δήμοι αλλάζουν τους λαμπτήρες με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο ή την Ευρωπαϊκή Ένωση (Τομεακά και Περιφερειακά Προγράμματα), στη Δράμα τα 2.832.504,72 € θα τα πληρώσουν οι Δημότες. Στο να υποχρεώνει τους Δημότες να πληρώνουν δαπάνες που σε άλλους Δήμους πληρώνονται από την Ε.Ε. έχει παρελθόν η “παρέα” του κ. Μαμσάκου. Έχουν βάλει σκοπό να ολοκληρώσουν την καταστροφή όσο πιο γρήγορα μπορούν. Το δάνειο 2.832.504,72 € αντιστοιχεί στα χρήματα τριών Προϋπολογισμών για έργα. Δηλαδή, είναι σαν να ακυρώνεται η κατασκευή έργων για τρία χρόνια.

Τι ακόμα μας περιμένει;;;

Αυτά συνέβησαν, όταν ο κ. Μαμσάκος, αντί να μας απαντήσει για τα αποτελέσματα των πυκνών και μακρινών ταξιδιών του, μας είπε ότι “θα παίρνει μαζί του όποιον θέλει στα ταξίδια του” και ότι το ταξίδι στην Πορτογαλία δεν πληρώθηκε μόνο από τον Δήμο Δράμας, αλλά από την ΔΙΑΑΜΑΘ, την οποία εκτός του Δήμου Δράμας χρηματοδοτούν και άλλοι Δήμοι.

Αγαπητοί συνδημότες,

Ο διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι πλέον πολύ δύσκολος.

Δεσμευόμαστε, όμως, ότι θα προσπαθούμε αδιαλείπτως και με συνέπεια να σας ενημερώνουμε.

Ίσως κάποια στιγμή να μην αντέξουν την κατακραυγή για την καταστροφική τους πορεία και η ντροπή να τους αναγκάσει να αλλάξουν ρότα.

Σε αντίθετη περίπτωση… ΥΠΟΜΟΝΗ!!!».