Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΘΑΜΜΕΝΗ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ ΣΕΡΡΩΝ

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση της εξαφάνισης του 37χρονου Βασίλη Μελενικλή από την Προσοτσάνη, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από τις 3 Απριλίου 2018, καθώς η σορός του βρέθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου σε σπίτι στην Αλιστράτη Σερρών, όπου διέμεναν δύο αδέρφια μαζί με τη μητέρα τους. Ο Βασίλης Μελενικλής, για τον οποίο είχε εκδοθεί silver alert για την εξαφάνισή του, βρέθηκε νεκρός και θαμμένος στην αυλή του εν λόγω σπιτιού. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο 37χρονος άνδρας είχε λάβει το ποσό των 2.000 ευρώ από τη γιαγιά του, με την οποία διέμεναν μαζί στην Προσοτσάνη, για να πάει σε προγραμματισμένο ιατρικό ραντεβού σε κλινική της Θεσσαλονίκης για εγχείρηση στο χέρι, όμως δεν έφτασε ποτέ εκεί, καθώς ο ίδιος, χρησιμοποιώντας ταξί, μετέβη στην Αλιστράτη και συγκεκριμένα στο σπίτι των δύο αδελφών.

Για την υπόθεση δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, η οποία συνεχίζει τις έρευνες. Μετά την ανακάλυψη της σορού του άτυχου άνδρα, η Αστυνομία προσήγαγε στη Δράμα τόσο τα δύο αδέλφια όσο και τη μητέρα τους, όπου και ανακρίθηκαν. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή (έτσι όπως δημοσιεύτηκε σε πανελλήνια Μ.Μ.Ε.), ο οποίος εξέτασε τη σορό του Βασίλη Μελενικλή, ο θάνατός του οφείλεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα, ενώ δεν εντοπίστηκε καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας, καθώς δεν έφερε καμία κάκωση και κανένα τραύμα, ούτε στο κεφάλι, ούτε στην κοιλιά ούτε πουθενά. Πρόσθετα, στη χούφτα του δεξιού του χεριού βρέθηκε και μία σύριγγα ινσουλίνης (λεπτή σύριγγα), η οποία έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω ανάλυση. Παράλληλα, δείγματα έχουν μεταφερθεί σε εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω ανάλυση. Αυτές οι αρχικές ενδείξεις φαίνεται να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς των δύο αδελφιών, ότι έκαναν  χρήση ουσιών με τον 37χρονο, ο οποίος πέθανε και στη συνέχεια του πήραν τα λεφτά που είχε στην κατοχή του και τον έθαψαν στην αυλή του σπιτιού τους. Βέβαια, εκ μέρους της οικογένειας του Βασίλη Μελενικλή φέρονται να έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις για τα αρχικά ευρήματα και έχει εκφραστεί η βούληση να οριστεί πραγματογνώμονας, καθώς θεωρείται από πλευράς τους ότι ο θάνατος του 37χρονου είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Τα δύο αδέλφια μαζί με της μητέρα τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Δράμας  με την αρχική δικογραφία εις βάρος τους για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Όπως όλα δείχνουν, για την υπόθεση του Βασίλη Μελενικλή θα ακολουθήσει σχηματισμός νέας δικογραφίας πιθανότατα με κατηγορίες για περιύβριση νεκρού και κλοπή και ενδεχομένως και υπόθαλψης, όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες και εφόσον επιβεβαιωθούν τα αρχικά ευρήματα από τις αναλύσεις των εργαστηρίων της ΕΛΑΣ και τα επίσημα πορίσματα.