ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

Μ. Παρασκευή 22/4/2022 απεβίωσε ο δημοσιογράφος Στέλιος (Στέργιος) Μακρής, γιός του πρώην Δημάρχου, Ηπειρώτη, Μακρή Αναστασίου.

Ο πατέρας του ερχόταν στη γειτονιά μας για να επισκεφτεί τον μελισσοκόμο αδελφό του και με την Ηπειρώτισσα μητέρα μου μιλούσαν αρκετή ώρα στην αυλή μας (φαντάζομαι για τα της Ηπείρου, γιατί πολιτικά είχαν διαφορετικές απόψεις – διαφορετικά κόμματα).

Οπότε κι εγώ με τον Στέλιο γνωριζόμασταν από νέοι.

Το 1986 γράφει στην εφημερίδα ο Στέλιος: Συμπολίτης μας δέχτηκε επίθεση και χτυπήθηκε από άτομα στην πλατεία μας, ενώ ασχολούνταν με τακτοποίηση πανό του κόμματός του, πριν αρχίσει το συλλαλητήριο της Ν.Δ. Χωρίς φυσικά να έχουμε διάθεση να γίνουμε συνήγοροι και προστάτες των πασοκτζήδων, δηλώνουμε ότι θεωρούμε τέτοιου είδους επιθέσεις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ. Για αυτό ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα το προχθεσινό περιστατικό, που αναφερόταν σε οπαδούς της Ν.Δ.

(Στις 21/3/2019 στο άρθρο μου αναφέρθηκα για τον ξυλοκοπηθέντα που ήταν ο ηλεκτρολόγος του Δήμου Δράμας Τσολπίδης Βασίλης από 5 οπαδούς της Ν.Δ., όταν μάζευε πανό του Πα.Σο.Κ. για να μην καταστραφούν, αφού την προηγούμενη μέρα μίλησε Υπουργός του κόμματός του).

Μετά τη δημοσίευση από τον δημοσιογράφο Στέλιο Μακρή, του είπα πως έπρεπε να γράψει εκτενέστερα για το συμβάν κι ας είσαι οπαδός της Ν.Δ.

Σεβόμενη τόσα χρόνια αυτό που μου είπε εμπιστευτικά, το γράφω τώρα μετά τον θάνατό του: Ανατολή, καταλαβαίνεις δεν μπορώ να γράψω και να κατηγορήσω τους 3 οπαδούς της Ν.Δ. που ξυλοκόπησαν τον άνδρα σου –όπως έμαθα- που ενώ μαθαίνοντας το περιστατικό οι ομοϊδεάτες του, θέλησαν να τον οδηγήσουν στο Νοσοκομείο μας και δεν πήγε και δεν έκανε αγωγή με μάρτυρα τον περιπτερά που βλέποντας τον ξυλοδαρμό στις 6 η ώρα το πρωί, άρχισε να φωνάζει βοήθεια.

Πάντως Στέλιο σε μένα ξηγήθηκε με ειλικρίνεια κι εγώ μέχρι τώρα μιλιά για όσα μου είπες. Συλλυπητήρια στην οικογένειά σου, στους σημερινούς μου κατά κάποιο τρόπο γείτονες.

Δεν θέλω να θυμάμαι το συμβάν, αλλά θυμάμαι αυτά που έγραψες και προ παντός αυτά που μου είπες εμπιστευτικά.