Το Σωματείο Εθελοντών του «Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας» διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά την πρωτότυπη και αγαπημένη πολλών δράση «Γίνε Νονός». Για τη συνέχιση της δράσης μάς παρότρυνε ο θετικός απολογισμός της περσινής χρονιάς, η θερμή ανταπόκριση των δωρητών και η εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής κι από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Και φέτος, μέσα σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες και παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της δημόσιας υγείας, η δράση μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία και 100 παιδιά του Νομού μας παρέλαβαν το δώρο της επιθυμίας τους με πολλή αγάπη από τον «νονό» τους. Νονοί Καλοσύνης έγιναν συνάνθρωποί μας από πολλές πόλεις της Ελλάδας και φυσικά από τη Δράμα με ιδιαίτερα συγκινητική τη συμμετοχή ολόκληρων τάξεων που θέλησαν ομαδικά να γίνουν «νονοί» ενός παιδιού και να του χαρίσουν το δώρο της επιθυμίας του. Συγχαίρουμε θερμά γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς και όλους εσάς ξεχωριστά για την τόσο θερμή ανταπόκριση στο φετινό μας κάλεσμα και την άψογη συνεργασία ώστε αυτή η αλυσίδα αγάπης να ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία και τα 100 παιδιά να παραλάβουν εγκαίρως το δώρο της επιθυμίας τους!

Πιο συγκεκριμένα η δράση «Γίνε Νονός» πραγματοποιήθηκε και φέτος σε στενή συνεργασία με τις 5 Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νομού μας (Δράμας, Δοξάτου, K. Νευροκοπίου, Παρανεστίου και Προσοτσάνης), με στόχο να συνταχθούν οι λίστες των επιθυμιών των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη. Κάθε παιδί εξέφρασε την επιθυμία του για ένα πιθανό δώρο του Πάσχα και στη συνέχεια οι «νονοί» καλοσύνης επικοινώνησαν μαζί μας και δήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής. Οι υποψήφιοι «νονοί» αγόρασαν το δώρο της επιθυμίας του παιδιού συνοδεύοντάς το με ένα μήνυμα αγάπης για τον μικρό παραλήπτη και το παρέδωσαν στους εθελοντές μας, οι οποίοι σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες φρόντισαν κάθε παιδί να παραλάβει εγκαίρως το δώρο που επιθυμούσε από τον «αόρατο νονό» του και να διατηρηθεί η ανωνυμία και των δύο πλευρών.

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που επιλέξατε να γίνετε «νονοί» ενός παιδιού που το έχει πραγματικά ανάγκη και που αναλάβατε για αυτήν τη χρονιά έναν σπουδαίο ρόλο: να μοιράσετε στοργή, αγάπη, καλοσύνη, χαμόγελα και μια ζεστή αγκαλιά. Η αγάπη σας, η συμπαράστασή σας, η προσφορά, η αλληλεγγύη και οι ευχές σας σηματοδοτούν το ουσιαστικό νόημα της γιορτής του Πάσχα. Για όλους αυτούς τους λόγους αισθανόμαστε βαθιά ευγνωμοσύνη και δηλώνουμε με βεβαιότητα πως η πρωτότυπη αυτή δράση του Σωματείου μας θα γίνει και του χρόνου για 4η φορά!

 

Με εκτίμηση

Το Σωματείο Εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης Δράμας