Δεύτερος από δεξιά ο νυν Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας Α. Πούλιος και πρώτος από αριστερά ο νυν Βουλευτής Ν. Δράμας Θ. Ξανθόπουλος

Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου χθες (Σάββατο 27/3) και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος, με μια ανάρτησή του στο facebook γύρισε τον χρόνο 26 χρόνια πίσω.

Τότε, με τον κινηματογράφο «Αστέρια» να υπάρχει ακόμη, η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Δράμας ανέβασε την παράσταση «Δράμα Δραμινών» σε κείμενα του σημερινού Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Δράμας κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

Μάλιστα, εκτός από τη συγγραφή του κειμένου, ο κ. Ξανθόπουλος συμμετείχε και ως ηθοποιός στην παράσταση.

Στην ανάρτησή του ο κ. Πούλιος ανέφερε τα εξής:

«Ήταν Απρίλιος του 1995, στον κινηματογράφο “Αστέρια” τελική πρόβα, επιθεώρηση “Δράμα Δραμινών” σε κείμενα Θεόφιλου Ξανθόπουλου και σκηνοθεσία Χρήστου Καδόγλου). Η Θεατρική Ομάδα του Σ.Φ.Γ.Τ. επανεκινούσε δυναμικά μια πορεία που συνεχίζεται ακόμη. Η παράσταση θα σαρώσει, θα κατέβει τέλη Ιουνίου, λόγω ζέστης, με την αίθουσα κατάμεστη. Θ’ ακολουθήσουν κι άλλες, αλλά εκείνη θα μείνει στη μνήμη όλων όσων συμμετείχαμε γιατί ήταν η εποχή που το θέατρο για μας τους ερασιτέχνες ήταν “μεράκι”, αγωνία για το αποτέλεσμα και χαρά για το χειροκρότημα, ήταν η εποχή που τα “Αστέρια” ήταν ακόμη κινηματοθέατρο 500 θέσεων κι όχι υποκατάστημα διεθνούς αλυσίδας ρούχων και η Ζερβού ήταν δρόμος, όχι “πεζόδρομος” με καφέ και μπαράκια δεξιά κι αριστερά μα πάνω απ όλα, γιατί εμείς ήμασταν ακόμη νέοι… Ήταν η εποχή που το θέατρο σήμαινε για μας ατέλειωτες ώρες κουραστικής πρόβας όλο το χειμώνα και μαζί ατέλειωτες ώρες κεφιού και πραγματικής δημιουργίας “παρέας”. Ήταν η εποχή της ενήλικης αθωότητάς μας… Παγκόσμια ημέρα θεάτρου σήμερα…».

Μάλιστα, ανάρτηση για τη συγκεκριμένη θεατρική παράσταση έγινε και από τον κ. Ξανθόπουλο, ο οποίος επεσήμανε:

«Ο Τάσος με εξέπληξε ευχάριστα… και οι αναμνήσεις βγήκαν ορμητικά στο προσκήνιο. Επιθεώρηση… παρέα, κοινό, συγκίνηση. Να είμαστε γεροί και να τα ξαναζήσουμε

Υ.Γ.1 ευχαριστώ Τάσο

Υ.Γ. 2 «κάνουμε θέατρο για να σώσουμε την ψυχή μας» (Κ.Κουν)».