Το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας, εκπροσωπούμενο από την Πρόεδρο κα Μαρία Ζαχοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Δολδούρα, συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα: «Ελάτε να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα πρόληψης, στήριξης και προστασίας των θυμάτων βίας κάθε μορφής» η οποία διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 στην Αθήνα.

Αποδεχόμενη πρόσκληση του Σωματείου, την ημερίδα παρακολούθησε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας κα Αναστασία Τόλιου.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας, «σκοπός της εκδήλωσης εκτός από την παρουσίαση της έκτασης και της καθολικότητας του προβλήματος ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τις επιπτώσεις της βίας στα θύματα και κυρίως στις γυναίκες και τα παιδιά και τέλος η αλλαγή των κοινωνικών προτύπων που ευνοούν τη βία μέσα στην οικογένεια. Η πιο “αόρατη” αλλά άκρως επικίνδυνη μορφή βίας της εποχής μας είναι εκείνη που τελείται μέσα στο δικό μας περιβάλλον από τους “δικούς μας” ανθρώπους και στην αποκάλυψή της πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε όλοι».