Εάν με την εμφάνισή του στην ΕΡΤ ο Ανδρέας Λοβέρδος επισφράγισε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, με τη συνέντευξη του στο “ΘΕΜΑ 104,6” κήρυξε και επισήμως την προεκλογική εκστρατεία.

Ο Λοβέρδος βάζει τους όρους στην μάχη για την ηγεσία

Η μάχη για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ άρχισε, και άρχισε στον χρόνο που επέλεξε και με τους όρους που θέτει ο, πρώην πλέον, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος:

“Μπορώ καλύτερα” δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος πετώντας απ’ ευθείας το γάντι στην Φώφη Γεννηματά, και δίνοντας το στίγμα της τακτικής του στην προεκλογικής κούρσα. “Μπορώ να συμβάλλω ώστε να πετύχουμε υπερδιπλασιασμό των ποσοστών” του ΚΙΝΑΛ τόνισε, βάζοντας και τον πήχη της αναμέτρησης. “Κανείς δεν έχει τολμήσει να μου πει “εσύ είσαι δεξιός” και να με κοιτάει στα μάτια” πρόσθεσε, προκαλώντας τους, εντός Κινήματος Αλλαγής, υπέρμαχους της προοδευτικής διακυβέρνησης.

  • Και, ταυτόχρονα, άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο επιστροφής του ονόματος του ΠΑΣΟΚ, κλείνοντας το μάτι στον ψυχισμό και το συναίσθημα της παράταξης.

Εν ολίγοις, ο Ανδρέας Λοβέρδος θα δώσει την μάχη χρεώνοντας ευθέως στην νυν ηγεσία την στασιμότητα του κόμματος, θα ποντάρει στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο – “ο ΣΥΡΙΖΑ διέσυρε και τραυμάτισε την έννοια του προοδευτισμού” επανέλαβε χθες προς πάσα κατεύθυνση – και πιθανώς, κατά τις πληροφορίες, θα επιχειρήσει να επιταχύνει την εκλογή της ηγεσίας από την βάση που είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο Νοέμβριο.

Η Φώφη, ο Ανδρουλάκης και ο Γερουλάνος

Απέναντι του θα βρει οπωσδήποτε την Φώφη Γεννηματά – οι σχέσεις του με την οποία βρίσκονται πλέον σε πολιτικό και προσωπικό ναδίρ -, οπωσδήποτε τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος επιφυλάσσεται για τον χρόνο που θα κάνει την δική του κίνηση, και πιθανώς τον Παύλο Γερουλάνο που το παλεύει ακόμη να βρει τα αναγκαία κομματικά και κοινωνικά στηρίγματα.

Ποια βουλευτές και στελέχη στηρίζουν Λοβέρδο

Δίπλα του, όμως, ο Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται να έχει ήδη μια πρώτη “μαγιά” βουλευτών και στελεχών του ΚΙΝΑΛ που κινούνται ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητάς του. Από την Ευρωβουλή και την Θεσσαλονίκη – και κόντρα βεβαίως στον Νίκο Ανδρουλακη – τον στηρίζει η Εύα Καϊλή. Η ίδια φέρεται να έπαιζε με την ιδέα να είναι η ίδια υποψήφια για την ηγεσία, το μετέθεσε για το μέλλον, και κάποιες πληροφορίες λένε ότι ο νέος τη στόχος είναι η αντιπροεδρία του Ευρωκονοβουλίου από την πλευρά του ευρωσοσιαλιστικού κόμματος.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ με τον Ανδρέα Λοβέρδο συμπαρατάσσονται ήδη η Χαρά Κεφαλιδου και ο βουλευτής Αιτολωακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ενώ μαζί του είναι και ο εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικού Εργου του κόμματος Σπύρος Καρανικόλας.

Αρκετοί, πάντως, βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που βρίσκονται κοντά στην πολιτική πλατφόρμα Λοβέρδου κρατούν ακόμη κλειστά τα χαρτιά τους μέχρι να δουν πως, και πότε, θα κινηθεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πηγή: economico.gr