Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στον Δήμο Δράμας, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, προέκυψε και η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, η οποία ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2024. Το σώμα είναι ανανεωμένο σε μεγάλο βαθμό, καθώς θα έχει 20 νέα μέλη σε σχέση με την τρέχουσα θητεία, ενώ κατάφεραν να εκλεγούν ξανά 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι, προερχόμενοι κυρίως από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, υπάρχει μια περίπτωση νεοεκλεγέντα Δημοτικού Συμβούλου, ο οποίος επιστρέφει στα έδρανα, έχοντας όμως μεσολαβήσει στο ενδιάμεσο η τρέχουσα θητεία. Πρόκειται για τον κ. Σταμάτη Ρεμόντη από την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα», ο οποίος ήταν Δημοτικός Σύμβουλος την περίοδο 2015-2019.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών, η κατανομή των εδρών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας έχει ως εξής:

«Επανεκκίνηση για τη Δράμα»: 21 Δημοτικοί Σύμβουλοι

«Πόλη + Ζωή»: 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι

«Ενώνουμε τη Δράμα»: 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι

«Project για τη Δράμα»: 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ανά παράταξη έχουν ως εξής (εντός παρενθέσεως οι σταυροί προτίμησης σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πρωτοδικείου):

 

«Επανεκκίνηση για τη Δράμα»

 

Μουχτάρης Γιώργος (810)

Αβραμίδου Δέσποινα (800)

Τσακιρίδου Σοφία (792)

Σαλπιγκτίδης Παναγιώτης (721)

Ρεμόντης Σταμάτης (703)

Εφραιμίδης Ιωάννης (641(

Γκλαβόπουλος Παναγιώτης (631)

Γεωργιάδης Γιάννης (618)

Σαρίδης Παύλος (583)

Γεωργιάδης Δημήτρης (460)

Αμοιρίδης Κωνσταντίνος (447)

Μουστόπουλος Κωνσταντίνος (443)

Χαλκίδης Σάββας (442)

Αλαπάνη Παρασκευή (404)

Πυργιλής Βαγγέλης (400)

Γασπαράκης Στέλιος (384)

Μαυρίδης Χρήστος (384)

Κρανάς Παντελής (377)

Δεβρίκης Κωνσταντίνος (374)

Τσακίρης Γιάννης (372)

Γκαρόζης Αναστάσιος (226) – Από τη Δημοτική Ενότητα Σιδηρονέρου

 

«Πόλη + Ζωή»

 

Χαρακίδης Κυριάκος

Μπακόπουλος Χρήστος (803)

Μλεκάνης Μιχάλης (755)

Νικολαΐδης Φώτης (655)

Σιδερά Χρύσα (642)

 

«Ενώνουμε τη Δράμα»

 

Μαμσάκος Χριστόδουλος

Χατζηγιάννης Αναστάσιος (765)

Τοπαλίδης Ανέστης (645)

Χαραλαμπίδης Ανδρέας (592)

Καψημάλης Ιωάννης (584)

 

«Project για τη Δράμα»

 

Κιόρτεβε Παρθένα

Τσιαμπούσης Αλέξανδρος (672)

Αποστολίδης Κυριάκος (541)

Ιωαννίδης Δημήτρης (509)

 

Τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου προέρχονται κυρίως από την παράταξη «Επανεκκίνηγης για τη Δράμα». Συγκεκριμένα από τους 20 Δημοτικούς Συμβούλου που εκλέγονται και δεν συμμετείχαν στην τρέχουσα θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι 18 προέρχονται από την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα», ο 1 από την παράταξη «Πόλη + Ζωή» και ο 1 από την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα».

Αναλυτικά, νέα μέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι από την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» οι Αβραμίδου Δέσποινα, Τσακιρίδου Σοφία, Σαλπιγκτίδης Παναγιώτης, Ρεμόντης Σταμάτης (είχε εκλεγεί και την περίοδο 2015-2019), Γκλαβόπουλος Παναγιώτης, Γεωργιάδης Γιάννης, Σαρίδης Παύλος, Γεωργιάδης Δημήτρης, Αμοιρίδης Κωνσταντίνος, Μουστόπουλος Κωνσταντίνος, Χαλκίδης Σάββας, Αλαπάνη Παρασκευή, Πυργιλής Βαγγέλης, Γασπαράκης Στέλιος, Μαυρίδης Χρήστος, Κρανάς Παντελής, Δεβρίκης Κωνσταντίνος, Τσακίρης Γιάννης και Γκαρόζης Αναστάσιος, από την παράταξη «Πόλη + Ζωή» Μπακόπουλος Χρήστος και από την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» Τοπαλίδης Ανέστης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι 4 Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Project για τη Δράμα» επανεκλέχτηκαν και συνεχίζουν την παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Ποιοι δεν θα συμμετέχουν στη νέα θητεία

 

Από την παρούσα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα συμμετέχουν σε αυτό στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 20 μέλη.

Συγκεκριμένα από την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» οι Δημήτρης Καραμπατζάκης, Ανέστης Δερματίδης, Μιχάλης Τάσσου, Αλέξης Παναγιωτίδης, Αναστασία Τόλιου, Γιώργος Δεμερτζής, Μιχάλης Μουρβετίδης και Λευτέρης Καλλινικίδης, από την παράταξη «Πόλη + Ζωή» οι Στέλιος Μελισσινός, Χρήστος Κιοσσές, Γιάννης Μυστακίδης και Κώστας Καλαϊτζίδης, από την παράταξη «Project για τη Δράμα» οι Αχιλλέας Παπαδόπουλος, Λευτέρης Χρυσοχοΐδης και Γιορβάσης Γεωργιάδης, από την παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» οι Στέργιος Ηλιόπουλος και Χαρούλα Χατζηιωάννου, από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Γιώργος Μήτρου, από την παράταξη «Προοπτική για τη Δράμα» ο Κοσμάς Καλαϊδόπουλος και ο ανεξάρτητης Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάκης Ευθυμιάδης.

Βέβαια, 6 από τους προαναφερθέντες Δημοτικούς Συμβούλους δεν είχαν τη δυνατότητα επανεκλογής, καθώς δεν ήταν υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές. Οι 5 ήταν υποψήφιοι στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. (Αλέξης Παναγιωτίδης, Μιχάλης Μουρβετίδης, Χρήστος Κιοσσές, Στέργιος Ηλιόπουλος και Χαρούλα Χατζηιωάννου), ενώ ο κ. Μιχάλης Τάσσου δεν ήταν υποψήφιος σε κανέναν από τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης.

 

Πέντε γυναίκες Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν 5 γυναίκες, αριθμός αυξημένος κατά 1 παρουσία σε σχέση με την τρέχουσα θητεία.

Συγκεκριμένα εκλέχτηκαν από την παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» η Δέσποινα Αβραμίδου, η Σοφία Τσακιρίδου και η Παρασκευή Αλαπάνη, από την παράταξη «Πόλη + Ζωή» η Χρύσα Σιδερά και από την παράταξη «Project για τη Δράμα» η Παρθένα Κιόρτεβε.

Δεν εκλέχτηκε γυναίκα Δημοτική Σύμβουλος από την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», καθώς η πρώτη σε σταυρούς Αναστασία Τόλιου κατέλαβε την 6η θέση στη σταυροδοσία (477) και 7η στη σειρά εκλογής.