«Το “Project για τη Δράμα” και θέλει και ξέρει και μπορεί να διοικήσει με διαφάνεια, όραμα, αποτελεσματικότητα και για αυτό αποτελεί τη μοναδική επιλογή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023»

 

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, εκδήλωση της παράταξης «Project για τη Δράμα», κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε η υποψήφια Δήμαρχος κα Παρθένα Κιόρτεβε και παρουσιάστηκαν υποψήφιοι σύμβουλοι για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Η αίθουσα, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ήταν γεμάτη από κόσμο, ενώ γεμάτες ήταν και οι καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί εκτός της αίθουσας στο φουαγιέ του Δημαρχείου μπροστά από οθόνη που μετέδιδε τα όσα γίνονταν εντός. Τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας υπήρχαν και πολίτες που παρακολουθούσαν όρθιοι.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αργύρης Πατακάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δράμας, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι σε περιφερειακό επίπεδο, κ.κ. Αλέξης Παναγιωτίδης και Μιχάλης Μουρβετίδης, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου και η Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κα Όλγα Βασιλείου.

«Ανοίγοντας» την εκδήλωση, η κα Ευρυδίκη Χατζηνάκου καλωσόρισε τον κόσμο και αναφέρθηκε στο ιστορικό της παράταξης από τη δημιουργία της το 2014 μέχρι και σήμερα, καθώς και στην αλλαγή των υποψηφίων Δημάρχων, αρχικά με τον κ. Βαγγέλη Καλφόπουλο (2014), στη συνέχεια με τον κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση (2019) και πλέον με την κα Παρθένα Κιόρτεβε. Επίσης, η κα Χατζηνάκου παρουσίασε τις εκδηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει η παράταξη «Project για τη Δράμα» με κοινωνικό περιεχόμενο ή σχετικά με τοπικά/αυτοδιοικητικά θέματα.

Για την υποψήφια Δήμαρχο κα Παρθένα Κιόρτεβε, μίλησαν στη συνέχεια η καθηγήτριά της, θεολόγος στο 6ο Γυμνάσιο Δράμας, κα Παρασκευή Τσεγγελίδου και ο νονός του δεύτερου παιδιού της κυρίας Κιόρτεβε, δικηγόρος κ. Φίλιππος Καλοσίδης. Επίσης, την εκδήλωση προλόγισε και η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κα Καρατζόγλου, η οποία αναφέρθηκε τόσο στη συνεργασία που είχε ως στέλεχος του Δήμου με την παράταξη «Project» όσο και στη συνεργασία που έχει ως Διοικήτρια του Νοσοκομείου με την κα Κιόρτεβε, γιατρό του νοσηλευτικού ιδρύματος και Προέδρου του συλλόγου νοσοκομειακών γιατρών Δράμας.

Ακολούθησε η προβολή βίντεο με στιγμιότυπα από το παρελθόν της δημοτικής παράταξης και στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η υποψήφια Δήμαρχος κα Κιόρτεβε η οποία αρχικά ευχαρίστησε την κα Τσεγγελίδου και τον κ. Καλοσίδη, καθώς και την κα Καρατζόγλου, για τις ομιλίες τους.

Σε αυτόν τον σύντομο αρχικό χαιρετισμό της η κα Κιόρτεβε ανέφερε τα εξής:

«Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη χαρά μου για αυτή την εντυπωσιακή παρουσία σας σήμερα εδώ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας. Και θέλω να σας πω ότι η επιλογή αυτού του χώρου δεν έγινε τυχαία. Επιλέξαμε να κάνουμε την πρώτη προεκλογική εκδήλωση εδώ, γιατί εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το Δημαρχείο σπίτι μας, για να δουλέψουμε όσο γίνεται περισσότερο, για να αλλάξουμε τη Δράμα. Έτσι νιώθουμε για αυτόν τον χώρο και δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την προεκλογική μας εκστρατεία από πουθενά αλλού.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους εσάς που δείχνετε καθημερινά την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας στον αγώνα που δίνουμε για τη Δράμα.

Έναν αγώνα που δίνει το Project από το 2014 με το ίδιο πείσμα, την ίδια επιμονή και την συνεχώς αυξανόμενη δυναμική, χάρη στη στήριξη όλων σας. Με συνεχή και σταθερή παρουσία στα αυτοδιοικητικά πράγματα, με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια, με το βλέμμα στη Δράμα, στην ανάπτυξη, στην εξωστρέφεια, δίνουμε μάχη τόσο από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και μέσα από την κοινωνική και επαγγελματική μας ζωή.

Μία μάχη, που είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε, που είμαι αποφασισμένη να κερδίσουμε, για όλους εμάς, που ζούμε σε αυτή την όμορφη πόλη, για τα παιδιά μας, που είναι οι αυριανοί πολίτες, για τη Δράμα, που της αξίζει μια νέα, ελπιδοφόρα και ανοδική πορεία. Και να είστε σίγουροι, πως το “Project για τη Δράμα” και θέλει και ξέρει και μπορεί να διοικήσει με διαφάνεια, όραμα, αποτελεσματικότητα και για αυτό αποτελεί τη μοναδική επιλογή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Κυρίες και κύριοι,

Στη ζωή μου, και την προσωπική και την επαγγελματική, έμαθα ότι δεν υπάρχουν ούτε μυστικές συνταγές ούτε μαγικά ραβδιά που λύνουν μόνα τους τα προβλήματα. Έμαθα ότι η εξέλιξη έρχεται με προσπάθεια, με γνώσεις, με τόλμη και αποφασιστικότητα και με αυτές τις αρετές θα πορευτώ και ως αυριανή Δήμαρχος Δράμας.

Δεν ήρθα εδώ για να παριστάνω τον σωτήρα. Ήρθα γιατί πιστεύω στους ανθρώπους, γιατί πιστεύω στις ομάδες, γιατί είμαι αποφασισμένη να δουλέψω για τη Δράμα, να δώσω πίσω στους Δραμινούς το χαμόγελο και την αισιοδοξία για μια Δράμα σύγχρονη, ανταγωνιστική. Ήρθα γιατί μαζί μπορούμε, μαζί γίνεται να κάνουμε μια νέα αρχή, με όραμα, με στόχο, με προγραμματισμό!

Σε αυτό το σημείο, έχω τη χαρά και την τιμή να σας παρουσιάσω τους πρώτους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του “Project για τη Δράμα”, τους συμπαραστάτες, τους συνοδοιπόρους, τους ανθρώπους που στέκομαι με περηφάνια δίπλα τους και σας υπόσχομαι ότι όλοι μαζί θα δώσουμε έναν δίκαιο, αξιοπρεπή και καθαρό αγώνα με το βλέμμα στο μέλλον! Με το βλέμμα στη Δράμα!».

Στο σημείο αυτό πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων με την παράταξη «Project για τη Δράμα». Συνολικά παρουσιάστηκαν 67 υποψήφιοι (αναλυτικά δημοσιεύονται σε επόμενη σελίδα της εφημερίδας), εκ των οποίων οι 3 είναι ήδη εκλεγμένοι στην Κοινότητα Δράμας και οι 6 στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τιμής ένεκεν η παρουσίαση ξεκίνησε με τον πρώτο επικεφαλής της παράταξης κ. Βαγγέλη Καλφόπουλο, ο οποίος απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους και απέστειλε γραπτό χαιρετισμό. Τελευταίος παρουσιάστηκε ο νυν επικεφαλής της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, ο οποίος έλαβε τον λόγο και μίλησε τόσο για την προσωπική του απόφαση, για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους, να μην είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, όσο και για τους λόγους που θεωρεί ότι η παράταξη «Project για τη Δράμα» θα είναι η νικήτρια των επόμενων εκλογών και η κα Κιόρτεβε η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος της Δράμας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κεντρική ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου κα Κιόρτεβε, η οποία ανέφερε τα εξής:

«Ευχαριστώ πολύ, όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους πρώτους υποψήφιους του ψηφοδελτίου μας, που εμπιστεύτηκαν το Project και εμένα προσωπικά, που πίστεψαν στις αξίες και τις αρχές της παράταξης και αποφάσισαν να συμπορευτούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να χαράξουμε όλοι μαζί μια νέα πορεία για τη Δράμα, με το βλέμμα στο μέλλον, με το βλέμμα στη Δράμα.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των κοινωνικών τάξεων, που μας ενώνει η αγάπη μας για τη Δράμα και η διάθεση για προσφορά στον τόπο μας. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το Project έκανε τόσους πολλούς ανθρώπους να θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, να βρουν χρόνο και ιδέες για το πώς θα δώσουμε πνοή στον Δήμο μας.

Και είναι ακόμη πιο σημαντικό ότι έκανε ελκυστική την πολιτική στους νέους μας, στα παιδιά μας, στο μέλλον αυτού του τόπου και έχω σήμερα την χαρά να παρουσιάζω στο ψηφοδέλτιο του “Project για τη Δράμα” και δύο νέους, μαθητές ακόμη, που παρά το νεαρό της ηλικίας τους διακρίνονται από περισσή ωριμότητα, θέληση, αγωνιστικότητα και αγάπη για τη Δράμα και που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και υπόδειγμα ενεργού πολίτη για όλους εμάς.

Κυρίες και κύριοι,

Αυτό είναι το “Project για τη Δράμα”! Μία παράταξη που ήρθε για να μείνει! Μία παράταξη πολύχρωμη, πολυσυλλεκτική, μία παράταξη των δημοκρατικών διαδικασιών, της εξωστρέφειας, μία ομάδα δυνατή, ανεξάρτητη, χωρίς χρώματα, χωρίς χρίσματα, χωρίς αγκυλώσεις! Μία παράταξη φτιαγμένη από τους πολίτες για τους πολίτες. Το “Project για τη Δράμα” είναι η δημοτική παράταξη όλων των δημοτών της Δράμας.

Το “Project για τη Δράμα” είστε εσείς!

Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, εδώ και 8 χρόνια, το Project ακολουθεί πιστά και σταθερά τις αρχές και τις θέσεις του:

  1. Πιστεύουμε σε μια συμμετοχική Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιστεύουμε στις απολύτως συμμετοχικές, δημοκρατικές και πλειοψηφικές διαδικασίες, που θα έχουν ως πρωταγωνιστή τον πολίτη. Δημιουργούμε μια δεξαμενή πολιτών, οι οποίοι δεν αναλώνονται σε ένα μήνα εθελοντική εργασία, αλλά συνδιαμορφώνουν την ατζέντα της Δημοτικής Αρχής και συμμετέχουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων προσδιορίζοντας έτσι οι ίδιοι την κατεύθυνση του Δήμου.
  2. Παλεύουμε για μια ακομμάτιστη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ξεκινούμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει από το να βάζουμε ψηλότερα αυτό που μας ενώνει. Και αυτό δεν είναι άλλο από τη Δράμα. Στα πλαίσια αυτά, δεσμευόμαστε πως δεν θα ζητήσουμε, αλλά ούτε και θα δεχτούμε, στηρίξεις και χρίσματα από πολιτικά κόμματα, την ύπαρξη των οποίων σεβόμαστε, αλλά δεν μας δεσμεύoυν.
  3. Πιέζουμε για μια οικονομικά και διοικητικά αυτόνομη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προωθούμε την αποκέντρωση. Παίρνουμε την πρωτοβουλία να δικτυώσουμε αυτοδιοικητικές κινήσεις σε Δήμους με κοινά προβλήματα, αλλά και οράματα, ώστε η πίεση για περισσότερη συνεργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει πράξη.
  4. Πιστεύουμε σε μια κοινωνικά ευαίσθητη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με τον εθελοντισμό και τη συμμετοχικότητα επιτυγχάνουμε τη δημιουργία λειτουργικού δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης μέσω κοινωνικών φροντιστηρίων, φαρμακείων, ιατρείων, σίτισης, στέγασης, νομικής στήριξης κλπ. Ο εθελοντισμός γίνεται πρότυπο κοινωνικής συμπεριφοράς και η συμμετοχή των πολιτών διασφαλίζει την αλληλεγγύη στους οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.
  5. Αναδεικνύουμε την ανάγκη να υπάρχει διαφάνεια, αξιοκρατία, ισότιμη αντιμετώπιση των δημοτών, εξοικονόμηση πόρων με σωστή διαχείριση και αλλαγή νοοτροπίας στην άσκηση εξουσίας. Αποφεύγονται κεντρικές φιέστες, που κοστίζουν και απευθύνονται συνήθως σε λίγους, αποτελούν όμως την εκλογική πελατεία της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.
  6. Πιστεύουμε στη δύναμη του πολιτισμού και της τέχνης ως στοιχεία που επηρεάζουν την ποιότητα της διαβίωσης των πολιτών.
  7. Επιθυμούμε με στοχευμένες δράσεις να ζωντανέψουν η πόλη και τα χωριά μας και να αναδειχθούν τουριστικά, πολιτιστικά και χωροταξικά. Ομορφαίνουμε την πόλη και τα χωριά μας με αστικές αναπλάσεις, αλλά και μικρότερου μεγέθους παρεμβάσεις. Κρατάμε τους νέους στη Δράμα βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του τόπου και τις νέες τεχνολογίες. Αξιοποιούμε τη δημοτική περιουσία.
  8. Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους με νέες ιδέες και την εναλλαγή των προσώπων στον πολιτικό στίβο.
  9. Πιστεύουμε στην ύπαρξη μιας δυνατής ομάδας και όχι στο προσωποκεντρικό, δημαρχοκεντρικό μοντέλο που ακολουθείται από όλες τις παρατάξεις που στήθηκαν ουσιαστικά για να εξυπηρετεί τις προσωπικές φιλοδοξίες και ανάγκες του εκάστοτε επικεφαλής και των γύρω του. Ως εκ τούτου, ο υποψήφιος Δήμαρχος προκύπτει από δημοκρατική και διαφανή διαδικασία από ευρύ εκλεκτορικό σώμα των στελεχών μας. Κι εγώ, ως υποψήφια Δήμαρχος, δεσμεύομαι να εκφράζω ως ίση μεταξύ ίσων τα στελέχη, στα οποία και απολογούμαι.
  10. Επιλέγουμε μια προεκλογική εκστρατεία, που το κόστος της δεν θα προκαλεί. Στον καιρό του διαδικτύου και της γρήγορης διακίνησης των πληροφοριών δεσμευόμαστε πως ο τρόπος που θα απευθυνθούμε στους Δραμινούς, αλλά και ο λόγος μας, θα είναι βασισμένοι στην οικονομία και τη σύνεση.

Κυρίες και κύριοι,

Η ενασχόληση με τα κοινά, είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας. Ο καθένας πρέπει να προσφέρει στο σύνολο αυτό που ξέρει και μπορεί να κάνει καλύτερα, από όποια θέση κι αν βρίσκεται και με όποιον τρόπο μπορεί.

Έτσι σκεπτόμενη, αποφάσισα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον σύλλογο νοσοκομειακών ιατρών Δράμας, στον οποίο μετέχω ως Πρόεδρος για δεύτερη συνεχή θητεία.

Με το ίδιο σκεπτικό, λειτουργώ και ως Δημοτική Σύμβουλος του “Project για τη Δράμα” από το 2019.

Και σήμερα, ως υποψήφια Δήμαρχος Δράμας, έχοντας συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης που αναλαμβάνω, του χρέους και του καθήκοντος που έχω πρώτα απέναντι στον εαυτό μου, στους συνοδοιπόρους μου στην παράταξη αλλά και στους Δραμινούς συμπολίτες μας, σας δηλώνω ότι θα δώσω έναν καθαρό, αξιοπρεπή και έντιμο αγώνα, για έναν Δήμο ανοιχτό, δημιουργικό, ανθρώπινο. Έναν Δήμο με όραμα ανάπτυξης και εξωστρέφειας, έναν Δήμο που θα αναδείξει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του, έναν Δήμο που θα προσφέρει ποιότητα ζωής σε όλους!

Με σχεδιασμό, διαφάνεια και πρόγραμμα θα δώσουμε όποια μάχη χρειαστεί για να βάλουμε και πάλι τη Δράμα στον χάρτη. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Είμαι αποφασισμένη, είμαστε αποφασισμένοι να κυνηγήσουμε κάθε κονδύλι από την κεντρική κυβέρνηση, να αξιοποιήσουμε κάθε πρόγραμμα κοινοτικό ή εθνικό, να υλοποιήσουμε κάθε έργο που έμεινε μόνο στα χαρτιά.

Ο τόπος μας πρέπει να αποκτήσει φωνή, δυνατή φωνή, φωνή που θα διεκδικεί, που θα ακούγεται, που θα ενοχλεί τα συμφέροντα και το κατεστημένο, το οποίο καταδίκασε τη Δράμα στην αφάνεια και τον μαρασμό. Είμαστε αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο που θα βρούμε μπροστά μας, να συγκρουστούμε με κάθε δύναμη που θα προσπαθήσει να μας κλείσει το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Θα χτυπήσουμε όποια πόρτα χρειαστεί, θα μιλήσουμε με όποιον ξέρει, μπορεί και οφείλει να βοηθήσει τον Δήμο της Δράμας να βγει στο προσκήνιο των εξελίξεων, να γίνει ελκυστικός για να μείνουν εδώ τα παιδιά μας, για να κερδίσουμε ξανά την περηφάνια μας για τον τόπο μας και την αισιοδοξία μας για το μέλλον.

Αποτελεί προτεραιότητα για εμένα προσωπικά αλλά και για όλη την παράταξη, η δημιουργία ενός Δήμου που θα έχει στο κέντρο του ενδιαφέροντός του τον Άνθρωπο, τις ανάγκες του, τους στόχους του και τους προβληματισμούς του. Έναν Δήμο ανθρώπινο και ανθρωποκεντρικό, που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα και ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μας.

Είμαστε έτοιμοι, είμαι έτοιμη να διεκδικήσω αυτό που μας αξίζει. Χωρίς κραυγές, χωρίς κινδυνολογίες, χωρίς ακρότητες. Αλλά με ταπεινότητα και εργατικότητα, κάνοντας μικρά και σταθερά βήματα, βάζοντας μικρά λιθαράκια που θα οδηγήσουν στη μεγάλη αλλαγή και την εξέλιξη. Αυτόν τον αγώνα θέλω να δώσω, αυτός ο αγώνας ταιριάζει στις αρχές και τις αξίες του “Project για τη Δράμα”. Είμαστε μάχιμοι και συγχρόνως συναισθηματικοί, είμαστε δυναμικοί και συγχρόνως κοινωνικά ευαίσθητοι, είμαστε ξεκάθαροι στις θέσεις και τις προθέσεις μας και αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μας δεν είμαι διατεθειμένη να θυσιάσω.

Σας ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε τη δύναμη να υπηρετήσω τον τόπο μου, να διοικήσω τον Δήμο Δράμας δίκαια και αποτελεσματικά, με όπλο την αλήθεια και με πρόγραμμα ρεαλιστικό.

Κυρίες και κύριοι,

Μαζί μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε ένα νέο πρόγραμμα για τη Δράμα!

Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πορεία ως Δήμος!

Μαζί γίνεται να χτίσουμε το μέλλον μας ως Δραμινοί!

Μέλλον με προοπτική, με όραμα, με σχεδιασμό, με ποιότητα!

Το μέλλον μας ανήκει!

Το μέλλον ανήκει στο “Project για τη Δράμα”!

Σας ευχαριστώ».