ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ Χ. ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ

 

 

  • «Να ξανακοιταχτούμε στα μάτια, να ξαναπάρουμε τη δύναμη που χρειάζεται και να πούμε ότι ο χώρος μας, η τεράστια δημοκρατική παράταξη είναι εδώ»

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας διπλή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής. Στην αρχή πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτικού γραφείου της Βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν. Δράμας κ. Χαράς Κεφαλίδου, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Προέδρου του Πα.Σο.Κ. κ. Ευάγγελου Βενιζέλου «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας. Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος» (λεπτομέρειες στη διπλανή σελίδα).

Πλήθος πολιτικών στελεχών παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ν. Σερρών κ. Μιχάλης Τζελέπης, ο πρώην Υφυπουργός και πρώην Βουλευτής κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, οι πρώην Βουλευτές κ.κ. Ανέστης Σαατσόγλου και Δημήτρης Παπουτσής, ο πρώην Βουλευτής και πρώην Δήμαρχος Δράμας κ. Κυριάκος Χαρακίδης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ κ. Κωστής Σιμιτσής, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι επιστημονικών φορέων, πρόεδροι συλλόγων και σωματείων, καθώς και πλήθος υποψηφίων στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Ειδική αναφορά έγινε από την κ. Κεφαλίδου στην παρουσία του πρώην Εισαγγελέα Εφετών κ. Δημοσθένη Βασιλού, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση, αλλά και στην παρουσία του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Στέφανου Γεωργιάδη.

Όπως είπε εισαγωγικά η Βουλευτής του Ν. Δράμας η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μια αφορμή «για να ξανακοιταχτούμε στα μάτια, να ξαναπάρουμε τη δύναμη που χρειάζεται και να μπούμε σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες, πονηρές και ιδιόρρυθμες και να πούμε ότι ο χώρος μας, η τεράστια δημοκρατική παράταξη είναι εδώ. Είναι εδώ με σοβαρότητα, είναι εδώ με θέσεις και κυρίως είναι εδώ με ανθρώπους, που πιστεύουν και δίνουν καθημερινό αγώνα».

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου, πατέρας Διονύσιος, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από την κ. Κεφαλίδου. Παρόλο που είχε προαναγγελθεί η παρουσία στην εκδήλωση του πρώην Υπουργού και Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, τελικά αυτό δεν κατέστη εφικτό, όπως είπε η κ. Κεφαλίδου, λόγω αλλαγής στο πρόγραμμά του.

Στην ομιλία της η κ. Κεφαλίδου ανέφερε ότι το 2019 είναι χρονιά τομή και «για την Ελλάδα έρχεται η ώρα να αλλάξει σελίδα, να κάνει ένα άλμα μπροστά». Όπως είπε, «όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο». Ακόμη, η Βουλευτής του Ν. Δράμας επεσήμανε ότι «το ΚΙΝΑΛ φιλοδοξεί, κι όλοι εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί, να παίξει καθοριστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις». Η κ. Κεφαλίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς την ως «ανιστόρητη Συμφωνία που θα περάσει στην ιστορία ως μια μεγάλη ευκαιρία που όμως χάθηκε στην λάσπη των Πρεσπών». Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, επικράτησε «διχασμός αντί για συνεννόηση» και «πόλωση αντί για συναίνεση». Η κ. Κεφαλίδου μίλησε και για την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών, κάνοντας λόγο για «σκληρό Γολγοθά». «Η πραγματικότητα, όσο κι αν θέλουν να την ωραιοποιήσουν είναι αμείλικτη. Και δεν εξαργυρώνεται ούτε με επιδόματα ούτε με εμπόριο ελπίδας», πρόσθεσε.

Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η κ. Κεφαλίδου είπε πως κατέστη «εργαλείο πολιτικής επιβίωσης» για την Κυβέρνηση, όμως καθημερινά αποδεικνύεται ότι «δεν υπάρχουν άλλες ανάσες για αυτή την Κυβέρνηση». Χαρακτήρισε το πολιτικό κλίμα ως «εξαιρετικά νοσηρό» και πρόσθεσε πως αυτή η «αντιαισθητική εικόνα της πολιτικής διώχνει κόσμο στα άκρα ή τους στέλνει σπίτι τους». Δεν έλειψαν φυσικά και οι επιθέσεις στα στελέχη της Κυβέρνησης και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αναφέροντας πως «δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο» και πως «ξοδεύουν αλόγιστα πολύτιμο εθνικό χρόνο και βλάπτουν σοβαρά τη χώρα».

Για την παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση, η Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε πως είναι «μήνυμα αισιοδοξίας και μήνυμα ελπίδας» και αποτελεί μια «βροντερή φωνή ότι δεν θα επιτρέψουμε να πάρουν ξανά τις τύχες αυτού του τόπου στα χέριά τους». «Ας ελπίσουμε ότι οι σκοτεινές ώρες για τον τόπο τελειώνουν εδώ. Αρκεί να μπορέσουμε κι εμείς, με σοβαρότητα, να σκεφτούμε την επόμενη μέρα», ανέφερε η κ. Κεφαλίδου, ολοκληρώνοντας την ομιλία της.

 

«Η εκδήλωση θύμισε κάτι από τις δυνατότητες που έχει ο χώρος και τις αναφορές που έχει στην κοινωνία»

 

Μετά το τέλος της διπλής εκδήλωσης, σε δηλώσεις της στα τοπικά Μ.Μ.Ε., η Βουλευτής κ. Κεφαλίδου ανέφερε: «Θύμισε κάτι από τις δυνατότητες που έχει ο χώρος και τις αναφορές που έχει στην κοινωνία. Γιατί άσχετα από τα δημοσκοπικά ποσοστά, εδώ υπάρχει μια σχέση τοπικά με την κοινωνία της Δράμας και νομίζω ότι και πανελλαδικά θα εκφραστεί αυτό, που είναι σχέση που έρχεται από παλιά, σχέση που δείχνει ότι ο κόσμος εμπιστεύεται, ακούει κι εκεί που πραγματικά βρίσκει λύσεις στα καθημερινά του προβλήματα, είναι παρόν. Αυτό ζήσαμε και σήμερα. Μια κατάμεστη αίθουσα. Μεγάλη συγκίνηση από τον κόσμο. Ήρθε εδώ να ακούσει, να προβληματιστεί για πράγματα που έχουν ανατρέψει την καθημερινότητά μας, είμαστε πια στην Ελλάδα του 2019, όμως υπάρχουν προτάσεις, υπάρχουν λύσεις. Και νομίζω ότι ο χειμαρρώδης λόγος του Προέδρου Βαγγέλη Βενιζέλου έδωσε τη δυνατότητα για προβληματισμό και μέσα από το βιβλίο νομίζω ότι θα υπάρξει η δυνατότητα πάρα πολλά πράγματα που μέχρι τώρα τα θεωρούμε ή αυτονόητα ή δεδομένα να μας κάνει να τα αναστοχαστούμε και να προχωρήσουμε σε μια δύσκολη εκλογική χρονιά με σοβαρότητα, με συνέπεια και με ένα εργαλείο πολιτικής σκέψης, που είναι αυτό το βιβλίο που παρουσιάστηκε στη Δράμα».

 

«Ο κόσμος έχει πάρει πάνω του την υπόθεση της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς»

 

Δηλώσεις, μετά το τέλος της εκδήλωσης, έκανε και ο Βουλευτής Ν. Σερρών κ. Τζελέπης, ο οποίος ανέφερε: «Σε όλη την Ελλάδα, όπου κι αν γίνονται εκδηλώσεις με πρωτοβουλίες του Κινήματος Αλλαγής, της μεγάλης δημοκρατικής αυτής παράταξης, βλέπουμε ότι ο κόσμος πλέον την υπόθεση της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς την έχει πάρει πάνω του. Κι αυτός ο κόσμος είναι που διαχρονικά πίστεψε στο Πα.Σο.Κ. Αυτός ο κόσμος είναι ο οποίος σήμερα ζητάει και πάλι μία κοινή συμπόρευση όλων μας για μια πολιτική ανατροπή, τόσο απέναντι στην παλινόρθωση της συντηρητικής Δεξιάς, αλλά και απέναντι στη λαϊκίστικης Αριστερά».