Στην αγκαλιά της γης του Κ. Νευροκοπίου βρίσκεται από χθες Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου ο πρώην Δήμαρχος του Δήμου Κ. Νευροκοπίου Μελέτης Μαυρίδης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, γεμίζοντας με θλίψη τόσο το Κ. Νευροκόπι όσο και ολόκληρο το Νομό της Δράμας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κ. Νευροκοπίου αναφέρονται τα εξής:

«Εκ μέρους του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του επιφανούς τ. Δημάρχου Κ. Νευροκοπίου κ. Μαυρίδη Μελέτιου στους συγγενείς και οικείους του. Ο κ. Μαυρίδης Μελέτιος υπηρέτησε τον τόπο του με ήθος, συνέπεια και αξιοπρέπεια για 29 συνεχόμενα έτη, διαθέτοντας όλες του τις δυνάμεις για το κοινό καλό. Διετέλεσε Δήμαρχος για 16 χρόνια αφήνοντας πίσω του βαριά κληρονομιά σημαντικών έργων και ρηξικέλευθών παρεμβάσεων στην τοπική κοινωνία. Η αγάπη του για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους συνδημότες του έχει σφραγίσει ανεξίτηλα την πολιτική ιστορία του Δήμου και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές των αυτοδιοικητικών.

Ως άνθρωπο τον χαρακτήριζε η ταπεινότητα και η σεμνότητα στη συμπεριφορά, το ενδιαφέρον και η βοήθεια στον διπλανό του καθώς και η συμπόνια προς τον οποιοδήποτε έχρηζε βοηθείας. Στην τοπική κοινωνία είναι αμέτρητα τα παραδείγματα σιωπηρής βοηθείας κάθε είδους δίχως καμιά δημοσιότητα. Όλα τα παραπάνω καθιέρωσαν στην συνείδηση του απλού κόσμου την προσφώνηση “ο Μελέτης” σε κάθε αναφορά στο πρόσωπό του, καταδεικνύοντας έτσι την αμεσότητα και την απλότητα στην σχέση του με τους δημότες. Ήταν ο δικός τους άνθρωπος!

Ο Δήμος μας, τιμώντας τον μακροβιότερο Δήμαρχό του, πενθεί και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποχαιρετά τον εκλιπόντα με όλες τις προβλεπόμενες τιμές.

Καλό ταξίδι Δήμαρχε – Καλό ταξίδι Μελέτη…

 

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έκδοση ψηφίσματος

 

Το πρωί της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κ. Νευροκοπίου με μοναδικό θέμα την «Έκδοση ψηφίσματος έκφρασης συλλυπητηρίων για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Κάτω Νευροκοπίου Μαυρίδη Μελέτη».

Λαμβάνοντας το λόγο ο Δήμαρχος κ. Κυριακίδης Γιάννης, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Μαυρίδη Μελέτη. Συνεχίζοντας, εξήρε την προσωπικότητα, το ήθος, την ευπρέπεια και την αγωνιστικότητα του εκλιπόντος και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς την οικογένειά του. Κατόπιν, πρότεινε η κηδεία του εκλιπόντος να γίνει με δαπάνη του Δήμου, ως ελάχιστος φόρος τιμής για την προσφορά του στα δημοτικά δρώμενα του Δήμου και η σημαία στα Δημοτικά Καταστήματα να κυματίζουν μεσίστια κατά την ημέρα της εξόδιας ακολουθίας.

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Ταμπουρίδης Ελευθέριος εξέφρασε τη θλίψη του για το τραγικό γεγονός, ενώ τόνισε ότι η μορφή και η παρουσία του εκλιπόντος θα παραμείνει ζωντανή στη μνήμη όλων, ως παράδειγμα αφοσίωσης στα δημοτικά δρώμενα του Δήμου.

Ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Θεοδωρίδης Γεώργιος ανέφερε τα εξής: «Η κοινωνία του Νευροκοπίου αποχαιρετά με συγκίνηση και σεβασμό ένα άξιο τέκνο της, τον Μελέτη Μαυρίδη. Αποχαιρετά έναν άνθρωπο, που ήξερε να τιμά και να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες. Αποχαιρετά ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου έναν Δήμαρχο που υπηρέτησε με ήθος και εντιμότητα την πόλη και την αυτοδιοίκηση για τέσσερις τετραετίες, που αγωνίστηκε για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου και των ανθρώπων του, που συνέδεσε το όνομά του με μια σειρά από έργα. Αποχαιρετούμε και εμείς, η Δημοτική Παράταξη “ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΩ ΝΕΤΡΟΚΟΠΙΟY-ΝΕΑ ΕΠΟXΗ”, τον Δήμαρχο Μελέτη Μαυρίδη, με τον οποίο μας ενώνει ένας κοινός στόχος: το καλό του Δήμου μας. Με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τους ίδιους στόχους, που και αυτός με συνέπεια και υπευθυνότητα υπηρέτησε, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το γενέθλιο χώμα που θα τον σκεπάζει».

Αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, μετά από πρόταση του Προέδρου του σώματος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το εξής ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κάτω Νευροκοπίου, στην 23η/04-12-2020 έκτακτη συνεδρίαση με την υπ’ αριθ. 144/2020 απόφασή του ως ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου, Μαυρίδη Μελέτη του Μηνά αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στους οικείους του εκλιπόντος

2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ.

3. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμαρχου και του υπαλληλικού προσωπικού

4. Να αναρτηθούν επί τριήμερο μεσίστιες οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα Κάτω Νευροκοπίου.

5. Κατόπιν επιθυμίας της οικογενείας του εκλιπόντος Δημάρχου δεν θα καλυφθούν τα έξοδα κηδείας από τον Δήμο.