Η παράδοση έξω από τα καταστήματα (το clik away) έχει αρχίσει να αποδίδει, τόνισε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Κανείς δεν θα βρεθεί μόνος του. Δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας και την επιχειρηματικότητα, διαβεβαίωσε ο υπουργός. Σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων την περίοδο των εορτών, ζήτησε απ όλους κατανόηση ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και στο πλαίσιο της ατομικής μας ευθύνης πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Αν τηρήσουμε όλοι τα μέτρα δεν θα υπάρξει χαλαρότητα. Για αυτό και το λιανικό εμπόριο δεν άνοιξε παρά μόνο το clik away. Θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Είχαμε δύο επιλογές: Να μην ανοίξει κανένας και να παραμείνουμε στις παραδόσεις ειδών μέσω των ταχυμεταφορικών εταιριών, κάτι όμως που δεν λειτουργούσε αυτή την περίοδο λόγω φόρτου εργασίας.
Η άλλη επιλογή ήταν να ανοίξουν με την παράδοση εκτός, που τουλάχιστον δίνει κάποιο τζίρο στην επιχείρηση, η οποία όμως κρατάει και τα δικαιώματα και τα ευεργετήματα του να είναι κλειστή με κρατική εντολή. Αυτή την λύση προκρίναμε, έχει αρχίσει να λειτουργεί, ήδη υπάρχει κινητικότητα στην αγορά, σαφώς με τους περιορισμούς που πρέπει να υπάρχουν.

Όσον αφορά στα μικρά καταστήματα που τα περισσότερα δεν έχουν ηλεκτρονική παρουσία, υπάρχουν πλέον μεγάλες πλατφόρμες που προσφέρονται δωρεάν και όπου μπορούν οι επαγγελματίες να εντάξουν πολύ γρήγορα την επιχείρησή τους και παράλληλα να λειτουργήσουν και με τηλεφωνικές παραγγελίες. Εξάλλου μειωμένο ενοίκιο κατά 80% θα καταβάλλουν πάνω από 200.000 επιχειρήσεις για τους δύο πρώτους μήνες του 2021. Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι εδώ και ήρθε για να μείνει, τόνισε ο υπουργός.

Πηγή: ert.gr