ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

  • Λ. Καλλινικίδης, Πρόεδρος ΔΕΚΠΟΤΑ: «Η ΔΕΚΠΟΤΑ έχει τις πόρτες της ανοιχτές για να δεχτεί και να συζητήσει οποιαδήποτε καλή ιδέα»

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσει το νέο Φεστιβάλ της ΔΕΚΠΟΤΑ, με τίτλο UNDERCURRENT, παραχώρησε στην «ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ», την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020, ο Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Λευτέρης Καλλινικίδης. Πρόκειται για ένα νέο διεθνές πολυμορφικό Φεστιβάλ, το οποίο φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα παρουσιαστεί διαδικτυακά, χωρίς συμμετοχή κοινού στις πάνω από 20 δράσεις που περιλαμβάνει. Όπως σημείωσε ο κ. Καλλινικίδης, αυτή ήταν και η παράκληση του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, «ο οποίος στηρίζει με κάθε τρόπο τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της ΔΕΚΠΟΤΑ». Οι προβολές θα γίνουν από το κανάλι της ΔΕΚΠΟΤΑ στο youtube και από τη σελίδα της ΔΕΚΠΟΤΑ στο facebook. Το Φεστιβάλ ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου. Περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, εργαστήρια για παιδιά και ενήλικους, σεμινάριο για εφήβους, διαγωνισμό dj, έκθεση φωτογραφίας, Φεστιβάλ Jazz, καθώς και δράσεις σχετικές με την ΔΕΚΠΟΤΑ όπως την έκθεση έργων τέχνης (θα διαρκέσει μέχρι 27 Σεπτεμβρίου) και την παρουσίαση των εκδόσεων της δημοτικής επιχειρήσεων.

Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Καλλινικίδης ανέφερε: «Η Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. Δήμου Δράμας στην προσπάθειά της να προάγει ολοένα και περισσότερο την έννοια του πολιτισμού στον τόπο μας, διοργανώνει σε συνεργασία με τη Νηρόν Ύδωρ Κοιν.Σ.Επ. το 1ο Διεθνές Πολυμορφικό Φεστιβάλ “UNDERCURRENT” από τις 27/8 έως τις 6/9. Για πρώτη φορά στην πόλη μας θα διεξαχθεί ένα πάντρεμα όλων των τεχνών που θα διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον, μέσα από εκδηλώσεις που κάθε φιλότεχνος και φιλόμουσος θα απολαύσει.

Στόχος του Undercurrent Festival είναι να προωθήσει θέματα τέχνης και πολιτισμού μέσω της οργάνωσης και της διεξαγωγής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και την οργάνωση και διεξαγωγή σεμιναρίων και παρουσιάσεων που αφορούν κυρίως τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο, τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο.

Σε μια μικρή πόλη όπως η Δράμα αλλά και η ευρύτερη περιοχή της – δραστηριότητες που έχουν τη δυνατότητα μέσω μιας σύγχρονης αισθητικής αλλά με τη χρήση νέων και καινοτόμων μορφών δράσης – μπορούν να συνεισφέρουν προτείνοντας μια νέα δυναμική στον πολιτισμό του τόπου δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους αλλά και στο υπόλοιπο τμήμα της κοινωνίας να οραματιστούν και να ανακαλύψουν μέσω νέων καλλιτεχνικών ερεθισμάτων εναλλακτικές προοπτικές.

Το Φεστιβάλ δεν έχει μόνο τοπικό χαρακτήρα, αλλά φιλοδοξεί και επιδιώκει να δώσει ερεθίσματα ώστε οι δραστηριότητες του να προσελκύσουν επισκέπτες και καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που θα λαμβάνουν χώρα θα χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και αισθητική και θα συναγωνίζονται τις αντίστοιχες των μεγάλων αστικών κέντρων αλλά και των γειτονικών χωρών ώστε να καθιερωθεί ως θεσμός.

Η προσφορά του Φεστιβάλ δεν θα είναι μόνο πολιτιστική αλλά με την καθιέρωσή του θα μπορεί να στηρίξει και την τοπική οικονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής με την προσέλευση και τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού καλλιτεχνών και επισκεπτών.

Αποσκοπώντας, λοιπόν, στην ανάδειξη της καλλιτεχνικής κουλτούρας στην πόλη και την προσέλκυση καλλιτεχνικού –και όχι μόνο- τουρισμού, φιλοδοξούμε το UNDERCURRENT FESTIVAL να πάρει του χρόνου τέτοιες διαστάσεις, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για ένα δεκαπενθήμερο Διεθνές Πολυμορφικό Φεστιβάλ, πλούσιο σε δραστηριότητες ψυχαγωγικού αλλά και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, αποδεικνύοντας ότι η παραμεθόριος περιοχή του Νομού της Δράμας παραμένει δραστήρια καλλιτεχνικά».

Ακόμη, ο κ. Καλλινικίδης σημείωσε πως πρόκειται για «ένα καινούργιο Φεστιβάλ, το οποίο θα δώσει μια άλλη προοπτική στην πόλη μας» και πρόσθεσε: «Φιλοδοξούμε μέσα στο καλοκαίρι, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και την πρώτη του Σεπτεμβρίου, να γίνει ένα Φεστιβάλ, το οποίο θα προσελκύει κόσμο από όλη την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο. Αυτό να είστε βέβαιοι ότι θα το πετύχουμε. Με όλα αυτά αποδεικνύουμε αυτό που πάντα θα συνεχίσω και δεν θα σταματήσω να λέω, ότι η ΔΕΚΠΟΤΑ έχει τις πόρτες της ανοιχτές για να δεχτεί και να συζητήσει οποιαδήποτε καλή ιδέα. Όπως αυτή την ιδέα μας την έφερε ο Μάρκος Φαϊτάς, με τον οποίο καθίσαμε και την εμπλουτίσαμε και βγάλαμε αυτό το αποτέλεσμα για φέτος, με τα υγειονομικά δεδομένα που υπάρχουν. Του χρόνου θα δούμε πιο πλούσιο πρόγραμμα και πιο διαφορετικό, γιατί θα στηθεί ελπίζουμε χωρίς τον Covid-19, σε άλλες βάσεις. Άρα, λοιπόν, η ΔΕΚΠΟΤΑ θα συνεχίζει να είναι εκεί πέρα, όρθια, και να περιμένει τον κάθε καλοπροαίρετο να έρθει να μας φέρει την καλή του ιδέα. Εμείς, επαναλαμβάνω, είμαστε εκεί για να ακούσουμε, για να συνδράμουμε και για να υλοποιήσουμε οποιαδήποτε καλή ιδέα έρχεται».