Όταν το χιόνι φτάνει μέχρι το κέντρο της πόλης της Δράμας (Περισσότερα ΕΔΩ), τότε είναι προφανές πως στα ορεινά του Νομού Δράμας η κατάσταση είναι σίγουρα δυσκολότερη. Ο λόγος για τους ορεινούς Δήμους Κ. Νευροκοπίου και Παρανεστίου, όπου η χιονόπτωση ήταν αρκετά μεγαλύτερη, όπως φαίνεται και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Άλλωστε, μέχρι στιγμής, σε αυτές τις δύο περιοχές είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε σημεία του οδικού δικτύου (Περισσότερα ΕΔΩ). Πάντως, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας όσο και από τους Δήμους Κ. Νευροκοπίου και Παρανεστίου για να παραμείνουν προσπελάσιμοι όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες.

Δήμος Παρανεστίου

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου ανέφερε τα εξής: “Η όμορφη φύση και το λευκό τοπίο, αποζημιώνει το όνειρο κάθε παιδιού και μεγάλου! Πράγματι σήμερα είναι μια «άσπρη» ημέρα για τον Δήμο μας κάτι που πρέπει να χαρούν οι μικροί και όχι μόνο φίλοι μας. Εμείς όμως είμαστε στις επάλξεις για την αντιμετώπιση αυτού του «δώρου». Από  εχθές το απόγευμα, επιχειρούμε, με ειδικά συνεργεία σ΄ όλο το Δήμο για την διάνοιξη των  δρόμων, έπειτα από την σφοδρή χιονόπτωση στην περιοχή μας.  Πολλά συγχαρητήρια στους αντιδημάρχους, τους συνεργάτες, χειριστές, οδηγούς και εργάτες καθαριότητας που από εχθές το απόγευμα μέχρι σήμερα είναι δίπλα μας επί το έργο και συνεχίζουμε…”.


Δήμος Κ. Νευροκοπίου

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου, όπου και εκεί υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς Δήμου και του Δημάρχου κ. Γιάννη Κυριακίδη για να μην υπάρξουν προβλήματα.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Κ. Νευροκόπι αποτυπώνεται στις φωτογραφίες του δημοσιογράφου Γρηγόρη Παρασκευόπουλου.