ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Ξαναλέμε! «Η γνώση ξεκινά από την αναζήτηση». Συνεχίζω λοιπόν διαβάζοντας αυτά που γνωρίζουμε ΟΛΟΙ μας. Ανέτρεξα σε πληροφορίες από ίντερνετ, από παλιές ειδήσεις, από δημοσιεύσεις, από αναδημοσιεύσει, για να δούμε τον βίο της β’ οικογένειας από τις 5 που είναι στα βουλευτικά μας έδρανα για πάνω από 80 χρόνια.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΕΪΚΟ

Κων/νος Καραμανλής (1907-1998) ή Τριανταφυλλίδης ή Εθνάρχης.

  1. Εκλέγεται Βουλευτής με το Λαϊκό Κόμμα στην Κυβέρνηση Τσαλδάρη – Μαξίμου. 1948. Βρίσκεται στο Υπουργείο Πρόνοιας. 1951-1955. Βουλευτής επί Παπάγου με ηγετική ομάδα Μαρκεζίνη, Στεφανόπουλο, Κανελλόπουλο. 1955. Εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης από το Παλάτι στον Καραμανλή, λόγω θανάτου του Παπάγου. 1956. Πρωθυπουργός με κόμμα ΕΡΕ με 47%, ενώ Δημοκ. Ένωση 48% (κεντρώοι – κομμουνιστική Αριστερά). Εξασφάλισε και 10 έδρες από υποχρεωτικές ψήφους του Στρατού. 1958. Εκλογές ΕΔΑ (Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά) 24,5% με 78%, ΕΡΕ 41% και ήταν ο Κων/νος ο κύριος φορέας του αντικομμουνισμού με δυνάμεις Στρατού και Ασφάλειας. Παρακολουθήσεις, με παρακράτος σε έξαρση (η οικογένειά μου το έζησε). Ο δε πατέρας του στην Πρώτη Σερρών, όπως έλεγε η πόντια γιαγιά μου, όταν ήρθαν από την Μικρασιατική Καταστροφή, δεν τους ήθελε γύρω από το χωριό ξεσηκώνοντας τους συγχωριανούς του. Το 1958 ψηφίζεται η αποφυλάκιση εγκληματιών πολέμου που κρατώνται στις Ελληνικές φυλακές όπως ο Γερμανός ο Μέρτεν κι έτσι γίνεται σύναψη δανείου από την Γερμανία, 200 εκατομμ. μάρκων. 1961. Πρόωρες εκλογές, αφού ο κόσμος είναι σε αναβρασμό, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς υπάρχει το «Σχέδιο Περικλής» για την συρρίκνωση του ποσοστού της Αριστεράς. Οπότε ΕΡΕ 51%, Ένωση Κέντρου 33,5%, ΕΔΑ – ΠΑΜΕ 14,5% νε νοθεία – βία, ενώ ακόμη υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι. Σκάνδαλο με προίκα Σοφίας Γλυξμπουργκ και με το κτήριο του Κυβερνείου στη Θεσσαλονίκη. Έτσι επέρχεται ρήξη Παλατιού – Καραμανλή. 1963. Δολοφονία Βουλευτή ΕΔΑ Λαμπράκη με αποτέλεσμα να πέσει η Κυβέρνηση και να ξαναγίνουν πρόωρες εκλογές. Ηττάται η ΕΡΕ από Παπανδρέου το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ο Κων/νος με ψευδώνυμο Τριανταφυλλίδης φεύγει για Παρίσι που μένει ως το 1974. 1974. Επανήλθε ως «Μεσσίας» με Ν.Δ.. Ως το 1980 Πρωθυπουργός. 1980-85. Γίνεται Πρόεδρος Δημοκρατίας. 1985. Παραιτείται από το αξίωμα διεκδίκησης, επειδή αντιλαμβάνεται την εκλογή ως Προέδρου του Σαρτζετάκη, αφού όλη η Αθήνα είναι «στο πόδι». 1990-95. Ξαναεκλεγέται Πρόεδρος Δημοκρατίας με στήριξη φυσικά από Ν.Δ. λέγοντας το γνωστό «η Ελλάδα ένα απέραντο φρενοκομείο». 1998. Κηδεία ου με δημοσία δαπάνη.

Κώστας Καραμανλής (γεννήθηκε το 1956). Χονδρός ή Βούδας ή κουρασμένος Πρωθυπουργός).

Γιος του Αλέκου, αδελφού του Κων/νου με εταιρεία χωματουργικής. Τότε από την Κυβέρνηση δίνονται αβέρτα άδειες αντιπαροχών! 1974. Φοιτητής, μέλος ΔΑΠ ΝΔΦΚ. 1989. Βουλευτής Θεσσαλονίκης. 2004. Βουλευτής Λάρισας. 1997. Μετά από παραίτηση Έβερτ αναλαμβάνει Πρόεδρος Ν.Δ.. 2004. Γίνεται Πρωθυπουργός και ισόβιο μέλος του Ιδρύματος Καραμανλή (αυτό θα πει να ‘χεις επίθετο). Σκάνδαλα: Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ (ας είναι καλά ο Προκόπης), καρτέλ γάλακτος, υποκλοπές Vodafone, παραδικαστικό κύκλωμα, απαγωγές Πακιστανών, ξυλοδαρμοί φοιτητών, υπόθεση «Ζαρντινιέρα» με Κύπριο φοιτητή, «τοξικά» ομόλογα, πυρκαγιές Πελοποννήσου, αυθαίρετο Σουφλιά, σκάνδαλο Siemens, σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου, σκάνδαλο Βουλγαράκη και offshore, θρυλικό «αναψυκτήριο» Μαγγίνα, δολοφονία Γρηγορόπουλου από αστυνομικό. 2004-2009. Πρωθυπουργός. 2009 έως σήμερα Βουλευτής.

Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα (ο Γ’).

  1. Βουλευτής Σερρών. Ούτε που τον ήξεραν.

Αχιλλέας Καραμανλής (γενν. 1929).

  1. Βουλευτής Σερρών. 1974-2007. Αντιπρόεδρος Ιδρύματος Καραμανλή.

Μιχάλης Λιάπης (γενν. 1951). Η μητέρα του Αντιγόνη αδελφή του «Εθνάρχη». Ο «ξάδελφος». Λέει: Μ’ έχει τσακίσει κι εμένα η κρίση και δεν ήξερα ότι δεν δικαιούμαι ΕΚΑΣ. 1976. Είναι στην ΟΝΝΕΔ και ειδικός συνεργάτης θεμάτων επικοινωνίας Δημοσίων Σχέσεων του Πρωθυπουργού. 1980-85. Διευθυντής Γραφείου Καραμανλή. 1992. Υπουργός Εμπορίου επί Κων/νου Μητσοτάκη. 2004. Υπουργός Μεταφορών – Επικοινωνίας. 2009. Υφυπουργός Πολιτισμού. 2009 «Παγώνει» η δραστηριότητά του. 2013. Παραβίαση STOP, οδήγηση χωρίς δίπλωμα και με πλαστές πινακίδες για 2 έτη. Καταδίκη του 4 ετών προς 50 ευρώ την μέρα. 2014. Σπατάλη χρηματοδότησης για ανακαίνιση οικίας του στην Ευρυτανία πολλών εκατομμυρίων ενώ «πείραξε» και το ρολόι της ΔΕΗ. Μετά από όλα αυτά για να «εκτονωθεί» παραθέριζε εκτός Ελλάδας χλιδάτα, δείχνοντάς τα στα κανάλια. Σκάνδαλα: Siemens, αναθέσεις έργων ΟΤΕ, ΟΕΣΕ, προαστιακό Σιδηρόδρομο, με ζημιές εκατομμυρίων για το Ελληνικό Δημόσιο. Φήμες τον θέλουν να κυκλοφορεί στην Ελλάδα με περούκα, λόγω ντροπής, και φήμες ότι διαμένει στο Βουκουρέστι με 29χρονη Ρουμάνα, θυγατέρα διπλωμάτη που υπηρετούσα παλαιότερα στη χώρα μας. έχει τεράστια περιουσία, με ακίνητα, αγροτεμάχια, οικόπεδα, βίλες, χειμερινά σαλέ, γραφεία σε Μύκονο, Σέρρες, Κολωνάκι, Καρπενήσι, αξία πάνω από 7 εκ. ευρώ. έχει 2 παιδιά και διαζύγιο το 2004 από την Σοφία – Αμαλία Μπογδάνου.

Λέτε όλα αυτά από την βουλευτική αποζημίωση;!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας από τους Εθνοπατέρες που μας κυβερνούν.