ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 4ο TENTART FESTIVAL

 

 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το 4ο Tentart Festival, το οποίο διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Art ‘ n’ Roll, από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου, με κύριο χώρο δράσεων το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας.

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να απολαύσει τη συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη, η οποία αποζημίωσε το Δραμινό κοινό με τις ερμηνείες τόσο των δικών της τραγουδιών όσο και άλλων τραγουδιστών, ενώ αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη επικοινωνία ανάμεσα στο κοινό και την ερμηνεύτρια. Μάλιστα, η ίδια η Ματούλα Ζαμάνη επέλεξε να μεγαλώσει το χρόνο της συναυλίας της, αναφέροντας χαρακτηριστικά προς το πολυπληθές ακροατήριο ότι «μας έχουν πει να τελειώσουμε εδώ και ώρα», αλλά με την ίδια να συνεχίζει να ερμηνεύει τραγούδια για λίγο ακόμη.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας της, η Ματούλα Ζαμάνη αναφέρθηκε στα αδέσποτα ζώα, ζητώντας από τον κόσμο να ανοίξει την αγκαλιά του και να τα βοηθήσει. Μάλιστα, όπως είπε, η ίδια διαπίστωσε στη Δράμα πως τα αδέσποτα είναι φιλικά προς τον άνθρωπο, γεγονός που σημαίνει ότι οι Δραμινοί τα φροντίζουν. Πάντως λίγη ώρα μετά από αυτές τις αναφορές, ένα αδέσποτο σκυλάκι ανέβηκε στην εξέδρα από την οποία η Ματούλα Ζαμάνη τραγουδούσε κι έκατσε δίπλα της για αρκετή ώρα, με την τραγουδίστρια φυσικά να μην αφήνει ασχολίαστο αυτό το γεγονός και να εκφράζει παράλληλα και τη συγκίνησή της!

Το φετινό Tentart Festival περιελάμβανε πλήθος δράσεων, όπως συναυλίες, διαδρομές στην πόλη (city walks), προβολή ταινίας, καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά, εργαστήρι καλλιτεχνικής έκφρασης, θεατρικό δρώμενο κ.α. Άλλωστε στόχος των διοργανωτών ήταν ένα τριήμερο που θα μπορούσε να πραγματώσει μια σειρά δράσεων με θέμα: «η τέχνη βρίσκεται παντού, αρκεί να την δούμε». Με το Tentart Festival επιδιωκόταν μια συλλογική εμπειρία σε ένα φεστιβάλ που θα ενίσχυε τον συμμετοχικό χαρακτήρα, με δρώμενα, κινηματογράφο, θέατρο, μουσική, παιχνίδι, εργαστήρια, με διάθεση εξωστρέφειας και φιλοξενίας.