Με χθεσινή (1/4) ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έγινε γνωστό πως συνελήφθησαν, μετά από επιχείρηση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 4 άτομα τα οποία φέρονται να αποτελούν μέλη σπείρας, η οποία δραστηριοποιούνταν στην πώληση ναρκωτικών στην πόλη της Δράμας (Περισσότερα ΕΔΩ).

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Παράλληλα, στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 6 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών.

Η αξιοποίηση των πληροφοριών

Στην Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών περιήλθαν πληροφορίες για διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας, όπου γινόταν αγοραπωλησία κάνναβης.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες οι διαμένοντες στο διαμέρισμα, μαζί με τους συνεργούς τους, φέρονται να εκμεταλλεύονταν την τοποθεσία της κατοικίας τους, πλησίον του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας, και φέρονται να διακινούσαν μικροποσότητες κάνναβης σε νεαρά άτομα. Μάλιστα, η διαθέσιμη ποσότητα ανά περίπτωση κυμαίνονταν στα 3-5 γραμμάρια και η τιμή ήταν περίπου στα 40-50 ευρώ.

Η αστυνομική επιχείρηση

Έτσι, το απόγευμα της Τετάρτης 31/3 το διαμέρισμα τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση, με τους Αστυνομικούς να είναι σε ασφαλή απόσταση για να μην γίνουν αντιληπτοί.

Στο πλαίσιο της παρακολούθησης, διαπιστώθηκε πως στην πολυκατοικία εισήλθαν, σε χρονικό διάστημα 2-3 ωρών, συνολικά 6 άτομα για να συναντήσουν τον ένοικο του διαμερίσματος, είτε εντός είτε στην είσοδο της πολυκατοικίας, και αμέσως εξέρχονταν από αυτήν.

Ακολούθησαν αστυνομικοί έλεγχοι στα συγκεκριμένα άτομα (με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), αφού είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή, και συλλήψεις για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης (ποσότητες κατά περίπτωση από 0,3 έως 3,7 γραμμάρια).

Μετέπειτα, πραγματοποιήθηκε έφοδος των Αστυνομικών στο διαμέρισμα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, και βρέθηκαν σε αυτό 4 άτομα. Παράλληλα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου εντοπίστηκαν οι ποσότητες ναρκωτικών που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μεταξύ των οποίων και σύστημα για την καλλιέργεια φυτών κάνναβης σε εσωτερικό χώρο.

Περιορισμός της διακίνησης κάνναβης σε μια περιοχή αγαπητή στη νεολαία

Εκτιμάται πως η εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματική ομάδα από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα στη διακίνηση κάνναβης στην πόλη της Δράμας. Παράλληλα, θεωρείται βέβαιο πως θα επιτευχθεί περιορισμός της διακίνησης κάνναβης στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης, στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, μια περιοχή η οποία είναι ιδιαίτερα αγαπητή για τη νεολαία.