ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

Το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας και η Ανδτιημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Δράμας διοργανώνουν την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στις 18.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (αίθουσα Χαρμούση) του Λυκείου, εκδήλωση αφιερωμένη στους Σαρακατσάνους με θέμα: «Το ‘21 μέσα από τα ιστορικά τραγούδια των Σαρακατσαναίων», τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Λυκείου των Ελληνίδων Δράμας Δήμου Ν. Γκίκα με θέμα: «Η συμβολή των Σαρακατσαναίων στον απελευθερωτικό αγώνα του ‘21, καθώς και χορευτική παρουσίαση των ιστορικών τραγουδιών του ‘21 από χορευτική ομάδα του Λυκείου. Η εκδήλωση ακολουθώντας τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, θα είναι ανοικτή μόνο σε όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολισμού ή νόσησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η δεύτερη στη σειρά αφιερωμένη στους Σαρακατσάνους, καθώς την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Έθιμο της Αδελφοποιίας- Σταυραδέρφια (Σαρακατσαναίοι)», η οποία περιελάμβανε μια ιστορική, λαογραφική και κοινωνιολογική προσέγγιση του εθίμου της Αδελφοποιίας-Σταυραδέρφια των Σαρακατσάνων από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Λυκείου κ. Γκίκα και χορευτική παρουσίαση του εθίμου από ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας.