Το προσωρινό ζήτημα χωρητικότητας σε ορισμένα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, η αύξηση της τουριστικής ζήτησης αλλά και η έλλειψη εργατικού δυναμικού, δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στους ταξιδιώτες, όπως είναι οι ατελείωτες αναμονές και σε κάποιες περιπτώσεις η καθυστερημένη παράδοση αποσκευής, ακόμη και η απώλειά της.

Για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε διακοπές, κάτι τέτοιο ίσως να είναι λιγότερο σημαντικό από ότι για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες, οι οποίοι διακινδυνεύουν να χάσουν τις συναντήσεις τους ή να καταλήξουν χωρίς κοστούμι σε μία σοβαρή συνεδρίαση εκτός έδρας.

Αν και κάποια ευρωπαϊκά αεροδρόμια όπως το Χίθροου λαμβάνουν πλέον τα μέτρα τους, όπως το να περιορίσουν τον αριθμό των επιβατών, τα προβλήματα παραμένουν.

Σύμφωνα με την Carlson Wagonlit Travel (CWT), μία ενδεχόμενη λύση στο πρόβλημα, ιδίως της διαχείρισης αποσκευών για επαγγελματίες ταξιδιώτες, είναι το ταξίδι μόνο με χειραποσκευή.

Με αυτόν τον τρόπο, οι επαγγελματίες μπορούν να έχουν την ηρεμία τους και να εξοικονομήσουν περισσότερο χρόνο αποφεύγοντας ταλαιπωρίες, μέχρι να λήξει η καλοκαιρινή ταξιδιωτική ένταση.

Ειδικότερα, η CWT προτείνει τις εξής έξυπνες κινήσεις, για αεροπορικά επαγγελματικά ταξίδια χωρίς προβλήματα.

Πηγή: newmoney.gr