Κατά τη διάρκεια της σημερινής (10/3) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας από αρκετούς Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης τέθηκε το ζήτημα της απομάκρυνσης των γκράφιτι από τον τοίχο της Αγίας Βαρβάρας, από την πλευρά της οδού Πατριάρχου Διονυσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας υπήρξαν πολλές αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την ενέργεια από πλευράς Δήμου να βαφτεί ο συγκεκριμένος τοίχος.

Απαντήσεις από πλευράς Δημοτικής Αρχής έδωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, ο οποίος επεσήμανε πως στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση, ήταν λογικό να γίνει προσπάθεια από πλευράς του Δήμου να συμμετάσχει στον εορτασμό. Ακόμη, ο κ. Καλλινικίδης επεσήμανε πως «η Δημοτική Αρχή σέβεται την καλλιτεχνική έκφραση και την καλλιτεχνική άποψη και για αυτό ο Δήμος δεν δημιούργησε θέμα με όσους θέλησαν να εκφραστούν σε δημόσιους τοίχους».

Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, επειδή η τέχνη είναι υποκειμενική, «είναι πιθανό αυτό που θα γίνει να μην αρέσει σε κάποιους, στους περισσότερους όμως θα αρέσει». Ο κ. Καλλινικίδης εξήγησε ότι στον τοίχο θα ζωγραφιστούν φιγούρες ηρώων της Επανάστασης του 1821.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε, στη συνέχεια, και ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ο οποίος σημείωσε πως αναζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο «και η Δράμα θα τιμήσει και θα γιορτάσει τους ήρωες του 1821», προσθέτοντας ότι έγινε σχετική συζήτηση με τους ανθρώπους του Κέντρου Νεότητας «Γ. Παρασίδης».

Ο Δήμαρχος Δράμας επεσήμανε πως ο ενδεδειγμένος χώρος για την καλύτερη δυνατή προβολή του έργου για το 1821 είναι ο συγκεκριμένος τοίχος. «Τιμώ και σέβομαι το έργο των παιδιών που ασχολούνται με τα γκράφιτι» ανέφερε ο κ. Μαμσάκος και εξήγησε πως για ένα διάστημα του χρόνου θα υπάρχουν οι εθνικοί ήρωες και «στη συνέχεια δεν έχουμε θέμα οι δημιουργοί αυτών των έργων να συνεχίσουν να δημιουργούν στο χώρο».

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι ζωγραφιές των ηρώων του 1821 θα γίνουν από γνωστό Δραμινό ζωγράφο, συνεργάτη του Κέντρου Νεότητας. «Εντελώς εθελοντικά», υπογράμμισε ο κ. Μαμσάκος.