ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

Σε ανακοίνωση του Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη για την επίσκεψη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα στη Δράμα αναφέρονται τα εξής:

Το κέντρο φιλοξενίας Δράμας επισκέφθηκε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης ΜΟΥΖΑΛΑΣ ευχαριστώντας τους Δραμινούς για τη συμβολή τους, δηλώνοντας με ευκολία μεταξύ άλλων για την άψογη, καλή λειτουργία και διαχείριση του μεταναστευτικού, ξεχνώντας οποιαδήποτε αναφορά:

α) για τη μη απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων,  δηλαδή από τα 509 εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν από την Ε.Ε. για τους πρόσφυγες της χώρας μας, πόσα απορροφήθηκαν και γιατί μόνο εφέτος κατατέθηκε πρόταση για την απορρόφηση του ποσού των 44 εκατομμυρίων ευρώ και αυτό βεβαίως όχι για τους πρόσφυγες;

β) για την αδιαφανή «ανάθεση» των έργων επισκευής του κέντρου (βεβαίως ο κ. Υπουργός δεν προσήλθε και στη σχετική συζήτηση στη βουλή)

γ) για τα ερωτήματα που έθεσαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αναφορικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων

δ) για τη διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, αναφορικά με την περίθαλψη των προσφύγων και την «αποπομπή» των ιατρών της Δράμας.

Ύστερα από τα ανωτέρω αναρωτιέται κάθε καλοπροαίρετος Δραμινός, τι θα συνέβαινε, αν ήταν σήμερα μία άλλη κυβέρνηση και επισκέπτονταν τη Δράμα ένας Υπουργός της;