Διέκοψε τις εργασίες του το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαρτίου 2023 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας, στο οποίο από το πρωί της ίδιας ημέρας εκδικάζονταν μια σημαντική υπόθεση, με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Συγκεκριμένα, το σώμα του δικαστηρίου (3 τακτικοί δικαστές και τέσσερις ένορκοι πολίτες) εξέταζαν την υπόθεση με πυροβολισμούς σε beach bar των Αμμολόφων την 1η Σεπτεμβρίου 2021, όπου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο συμβάν τραυματίστηκαν 3 άτομα.

Ενώπιον του Δικαστηρίου βρίσκονται ως κατηγορούμενοι συνολικά 6 άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τις εξής κατηγορίες: Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, ηθική αυτουργία στην πρώτη πράξη, συνέργεια στην πρώτη πράξη.

Η ακροαματική διαδικασία, την Παρασκευή 17 Μαρτίου, κύλησε με την εξέταση όλων των μαρτύρων κατηγορίας, ενώ το πρωί της Δευτέρας 20 Μαρτίου, η δίκη θα συνεχιστεί με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης. Θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάγνωσης εγγράφων σχετικών με την υπόθεση, οι αγορεύσεις των συνηγόρων, καθώς και της Εισαγγελέως, ενώ ενδέχεται κατά τη διάρκεια της ημέρας να προκύψει και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Δράμας για την υπόθεση.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 17 Μαρτίου τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια στο Αστυνομικό Μέγαρο Δράμας. Δεκάδες αστυνομικοί υπήρχαν τόσο εντός των δικαστηρίων, όσο και περιμετρικά του κτηρίου, ενώ σε όσους εισέρχονταν διεξάγονταν έρευνα ανίχνευσης για μεταλλικά αντικείμενα. Πέρα από τη σοβαρότητα της υπόθεσης που εξετάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, τα μέτρα ήταν ιδιαιτέρως αυξημένα, καθώς παραβρέθηκαν στη Δράμα για να καταθέσουν ως μάρτυρες στην υπόθεση, δύο άτομα τα οποία εκτίουν ποινή φυλάκισης για άλλα αδικήματα στη φυλακή.

Παρών στη Δράμα ο Αλέξης Κούγιας

Για τη συγκεκριμένη δίκη βρέθηκε στη Δράμα ο γνωστό ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων.