«Ο πτωχευτικός νόμος της Ν.Δ. κατάργησε πλήρως την προστασία της κάνοντας ασύδοτα τα funds»

 

«Μετά τη διαφαινόμενη απόφαση του Αρείου Πάγου, τα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών κινδυνεύουν. Οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας αφορούν τεράστιο πλήθος πολιτών, αποτελούν θρυαλλίδα στα θεμέλια της χώρας και δεν πρέπει να γίνουν. Πρέπει να ανασταλούν ως τις εκλογές και να υπάρξει συνολική νομοθετική ρύθμιση», τόνισε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Status.

«Υπάρχει πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Επιχειρείται μια βίαιη μεταφορά πλούτου στα χέρια λίγων», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Τα funds είναι αρπακτικά. Η απλή διαβεβαίωση που έδωσαν οι Sevicers στη Βουλή βλέπουμε ότι στη πράξη δεν τηρείται. Είναι αχαρακτήριστη η τακτική τους. Αρνούνται οποιαδήποτε συναλλαγή. Ο πτωχευτικός νόμος κατάργησε ολοκληρωτικά την προστασία της πρώτης κατοικίας και τα έκανε ασύδοτα».

Ο κ. Ξανθόπουλος επανέλαβε ότι για τους πραγματικά ευάλωτους πρέπει να υπάρξει συνολική ρύθμιση χρεών που να περιλαμβάνει και τα χρέη της πανδημίας, με «κούρεμα οφειλών και προσαυξήσεων, 120 δόσεις και διασφάλιση της πρώτη κατοικίας.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι όσα του αποδίδονται από τη Ν.Δ. και φιλικά της Μ.Μ.Ε., ότι δήθεν διαχώρισε τις τρομοκρατικές οργανώσεις σε καλές και κακές, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και τόνισε ότι πρόκειται για δόλια διαχείριση εκ μέρους της Ν.Δ., η οποία στριμωγμένη από το σκάνδαλο των υποκλοπών, επιχειρεί να αλλάξει συζήτηση. Επανέλαβε δε για μια ακόμη φορά, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως την ανέλυσε και στη Βουλή, αποκλείει από τις εκλογές όλους όσους έχουν καταδικαστεί έστω και πρωτόδικα, για συμμετοχή σε εγκληματικές και τρομοκρατικές οργανώσεις των άρθρων 187 ΠΚ και 187Α ΠΚ.