Αγωνία για τουλάχιστον 11 επιβαίνοντες. Υπάρχουν πληροφορίες πως λείπουν από την πρώτη καταμέτρηση, μετά την φωτιά που ξέσπασε σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα. Επιβεβαιώνει τους αγνοούμενους και το λιμενικό και το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως λείπουν από την πρώτη καταμέτρηση που έγινε μετά την εκκένωση του πλοίου έπειτα από τη φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα από τους 278 επιβαίνοντες, φαίνεται πως αναζητούνται συνολικά 11 άτομα. Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν πρόκειται για επιβάτες ή πλήρωμα.

Επιβεβαιώνει την είδηση για τους αγνοούμενους και το λιμενικό και το υπουργείο Ναυτιλίας.

Τουλάχιστον 278 άνθρωποι αποβιβάστηκαν

Νωρίτερα σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη έχουν αποβιβαστεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 278 επιβαίνοντες του οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Στο πλοίο, στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά, επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου, 288 επιβάτες.

Το πλοίο μετέφερε επίσης 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, βρίσκονται ήδη σκάφη του λιμενικού σώματος της ιταλικής ακτοφυλακής και παραπλέοντα πλοία.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, σπεύδει το πλοίο «Ελυρος», η φρεγάτα Ύδρα και πυροσβεστικά σκάφη.

Δείτε βίντεο με την φωτιά στο πλοίο:

Πηγή: dikaiologitika.gr