Προβληματισμό εγείρει η περίπτωση μιας αναισθησιολόγου στη Θεσσαλονίκη, η οποία δεν είχε εμβολιαστεί και βρέθηκε θετική στην Covid 19, ενώ λίγο νωρίτερα συμμετείχε σε χειρουργείο

Το περιστατικό εντοπίστηκε στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» και ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, σε δηλώσεις του στο Mega, είπε ότι η αναισθησιολόγος ήταν στο χειρουργείο μαζί με άλλα τρία άτομα όταν ένιωσε αδιαθεσία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο «Γεώργιος Γεννηματάς» η αίθουσα του χειρουργείου στο οποίο βρισκόταν η αναισθησιολόγος έκλεισε και απολυμάνθηκε «αλλά τα τα χειρουργεία συνεχίστηκαν».

Άμεσα η γιατρός υποβλήθηκε σε rapid test και μοριακό τεστ, από τα οποία βρέθηκε θετική στην Covid 19.

Ο ίδιος είπε, επίσης, πως ούτε ο ασθενής που υποβαλλόταν στη χειρουργική επέμβαση, ούτε και οι άλλοι γιατροί του χειρουργείο δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί στον κορωνοϊό.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε ότι «οι υγειονομικοί, γιατροί και νοσηλευτές, θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, μέχρι ενός. Είναι χρέος τους να το πράξουν αυτό».

Προσέθεσε, παράλληλα, ότι το πραγματικό ποσοστό των γιατρών που έχουν αντισώματα είναι υψηλότερο του 82% που έχει εμβολιαστεί «διότι υπάρχουν αρκετοί που έχουν νοσήσει. Αυτοί δεν μπορούν να εμβολιαστούν αν δεν περάσει ένα εξάμηνο. Επίσης κάποιοι δεν εμβολιάστηκαν με ιατρική οδηγία, επειδή αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όμως δεν σημαίνει τίποτε αυτό, θα πρέπει και ο τελευταίος γιατρός και ο τελευταίος νοσηλευτής να εμβολιαστούν».

Ερωτηθείς για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών από το φθινόπωρο ο κ. Γιαννάκος είπε πως «κάτι τέτοιο μας βρίσκει αντίθετους διότι αντίκειται στις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες. Εμείς λέμε να εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με πειθώ, όχι με εξαναγκασμό».

Επισήμανε, τέλος, ότι πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στο υγειονομικό προσωπικό να εμβολιαστεί.

«Είναι πολλοί που μπαίνουν τώρα και γράφονται στην πλατφόρμα αλλά παίρνουν ημερομηνία σε έναν, ενάμιση μήνα. Αυτό πρέπει να αλλάξει και να τους δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα».

Πηγή: cnn.gr