Ένα λευκό ποδήλατο, στέκεται όρθιο λίγα μέτρα πάνω από το οδόστρωμα, στη μνήμη της μαραθωνοδρόμου Δήμητρας Ιορδανίδου που σκοτώθηκε από φορτηγό στη Θεσσαλονίκη.

«Καμία ποδηλάτισσα λιγότερη. Δημητρούλα λείπεις», διαβάζει κανείς στην πινακίδα που έχει αναρτηθεί στην πίσω ρόδα του ποδηλάτου, στο σημείο που η νέα γυναίκα έχασε τη ζωή της, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

«Δεν θέλουμε άλλο καλό παιδί χαμένο. Δεν γίνεται το χόμπι μας να είναι θανατηφόρο», σημειώνεται.

Σημειώνεται πως μετά από τον τραγικό θάνατό της κόρης τους, οι γονείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα μάτια της και να μπορέσει έτσι ένας άλλος άνθρωπος να δει ξανά το φως, αφού η ίδια ήταν δωρήτρια οργάνων.

Το απαραίτητο δελτίο για τη δωρεά οργάνων, συμπλήρωσε ο πατέρας της άτυχης Δήμητρας, δίνοντας το δικό του μάθημα ζωής, αφού δύο χρόνια πριν η οικογένεια είχε χάσει τον γιό της από σοβαρή ασθένεια.

Ποια ήταν η Δήμητρα Ιορδανίδου

Η Δήμητρα Ιορδανίδου εργάζονταν στον φορέα «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας» που ασχολείται με την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Η 42χρονη αθλήτρια είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στο Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο στην Ιαπωνία.

Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με το ΓΑΣ Κουφαλίων, με τον Ηρακλή και με τον Τρίτων Θεσσαλονίκης.

Πηγή: cnn.gr