ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Α.Μ.Θ. ΧΡ. ΜΕΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ

 

  • «Το Φαλακρό είναι υπόθεση της Περιφέρειάς μας και όχι μόνο των Δραμινών»

 

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Δράμας.

Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη

Το άνοιγμα του Χιονοδρομικού Κέντρου όπως αυτό διαφημίστηκε κατά το προηγούμενο διάστημα, οι διαβεβαιώσεις ότι το Χιονοδρομικό θα λειτουργήσει κανονικά και φέτος καθώς και η επιτυχημένη περσινή λειτουργία του, οδήγησαν τους επιχειρηματίες της περιοχής να συνάψουν συμφωνίες και να προβούν σε ενέργειες προώθησης με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Οι τελευταίες εξελίξεις, καταγγελίες, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να τιναχτεί στο αέρα όλη η χειμερινή σαιζόν, πράγμα το οποίο θα αποβεί καταστροφικό για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας μας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Περιφέρειά μας με την επιστολή διαμαρτυρίας του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Πατακάκη προς εσάς και στη συνέχεια της απάντησής σας, οφείλουμε να ζητήσουμε διευκρινήσεις ως προς τα κάτωθι:

  1. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, όπως είναι γνωστό ανήκει στη Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και όχι στην Αντιπεριφέρεια Δράμας, με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον κ. Πατακάκη. Ποιος είναι ο διάδοχος των καθηκόντων για την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου;
  2. Σε 4 ημέρες έχει οριστεί το Grand opening του Χιονοδρομικού Κέντρου, το οποίο τελικά δεν ξέρουμε αν θα λειτουργήσει φέτος και αν ναι ποια θα είναι η περίοδος λειτουργίας του;
  3. Θα χρηματοδοτηθεί τελικά ή όχι η λειτουργία του μοναδικού Χιονοδρομικού Κέντρου της Περιφέρειάς μας;

Το Φαλακρό είναι υπόθεση της Περιφέρειας μας και όχι μόνο των Δραμινών, οι πολίτες της Περιφέρειας μας έχουν αποδείξει ότι το στηρίζουν και το αγαπούν.

Γίνεται αντιληπτό ότι ο τουριστικός πνεύμονας της Δράμας δεν μπορεί να είναι μπαλάκι μεταξύ αντιπαραθέσεων οι οποίες εν τέλει θα ζημιώσουν την τοπική κοινωνία και δη τις τοπικές επιχειρήσεις. Η θέση και η άποψη της Περιφέρειάς μας θα πρέπει να είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΜΕΣΑ, τόσο ως προς την λειτουργία του Κέντρου καθώς και ως προς την ανάπτυξη του Κέντρου με σκοπό να καταστεί ισχυρό και ανταγωνιστικό Χ.Κ.

Εν αναμονή της άμεσης απάντησής σας.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

ΚΑΛΛΙΑΣ Δ. ΑΓΓΕΛΟΣ

Η Γενική Γραμματέας

ΣΤΡΑΤΕΛΗ ΑΝΝΑ