ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ Η ΔΟΞΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ 8 ΚΑΙ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΜΙΝΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

 

  • Out Μαχαίρας, Πετρόπουλος, Τσούτσης, Ραγκέλοφ
  • Στήριξη Γ. Μπύρου σε Αγγ. Διγκόζη
  • Μεσοεπιθετικές μεταγραφικές λύσεις ψάχνει στην αγορά ο Τεχνικός Διευθυντής Ν. Ιωσηφίδης
  • Απούσα η αυτοκριτική από το τεχνικό επιτελείο, αντίθετα υπάρχουν οι κοινές διαπιστώσεις και η καταγγελτική ρητορική

 

Οι διακοπές των εορτών είναι ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα στην Δόξα αφού οι απώλειες βαθμών και η απομάκρυνσης από τις υψηλές θέσεις έφερε αναταράξεις.

Για τη στήλη είναι απλό και δεδομένο ότι η χρονική ένταξη της ομάδας στην Β’ Εθνική ήταν καθοριστική τόσο για την προετοιμασία όσο και για την ομογενοποιήση ενός συνόλου εν τη γενέσει.

Η μέχρι τώρα διαδρομή των 8 αγωνιστικών έχει την στατιστική απεικόνιση με τους επιμέρους δείκτες και από την άλλη την προσμονή του κόσμου για την πολυπόθητη άνοδο στη Super League, όραμα και του μεγαλομετόχου κ. Γιάννη Μπύρου. Έτσι η σκληρή πραγματικότητα των 8 αγωνιστικών λέει ότι ο κόσμος έδειξε ότι είναι ΠΑΡΩΝ και με παρουσία 200 φιλάθλων στην Πάτρα. Απέδειξε ότι και μπορεί να δώσει ώθηση στο αγωνιστικό κομμάτι.

Στην εξίσωση πιθανής ανόδου το συναισθηματικό κομμάτι με την παρουσία του κόσμου την κρατάμε ως σταθερά και μετά πάμε στις μεταβλητές που είναι το αγωνιστικό κομμάτι. Με την έδρα –έως τώρα- να αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα, οι πόθοι απομακρύνονται. Σε 5 εντός έδρας ματς οι απώλειες είναι 7 ολόκληροι βαθμοί και αυτή η μεταβλητή καθίσταται αρνητική για τις όποιες φιλοδοξίες.

Το γιατί και το πώς χάθηκαν αυτοί οι βαθμοί η ανάλυση –τουλάχιστον δημόσια- από το προπονητικό επιτελείο είχε στοιχεία αοριστοκολογίας με κοινότυπες φράσεις, αυτά έχει το ποδόσφαιρο κλπ.

Κλείνοντας το παρόν σημείωμα η στήλη θα τονίσει ότι χρόνος για παρεμβάσεις υπάρχει, χρήμα από τον κ. Μπύρο για ενίσχυση ναι, απομένει πρώτα η βαθιά εσωτερική ψυχική συνεύρεση εντός των αποδυτήριων, χωρίς εγωκεντρισμούς και τα συναφή, έτσι ώστε τον Γενάρη η ομάδα να διεκδικήσει το πιο πάνω. Αν οι 8 αγωνιστικές είναι ένα δείγμα αντιπροσωπευτικό, η λήξη του πρωταθλήματος μπορεί να έχει κατάληξη πανηγυρική, αν η «θεραπεία» είναι ριζική και όχι αποσπασματική.

Οι ιθύνοντες στην ΠΑΕ τώρα στις γιορτές με τις ενέργειές τους μπορούν να ξεπεράσουν δυστοκίες, ολιγωρίες –κυρίως αγωνιστικές-, αφού έχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που είναι ο Γιάννης Μπύρος. Έτσι η μεταγραφική ενίσχυση στα όποια κενά, μαζί με την εορταστική ψυχική «ωρίμανση» ας οδηγήσουν το 2018 στα 100χρονα του Συλλόγου στη διάκριση.