Ούτε φέτος θα έρθει ο Άη Βασίλης με το τρένο στη Δράμα, παρά τις μέχρι τώρα προεργασίες του Συλλόγου των Σιδηροδρομικών και των φίλων του Σιδηροδρόμου της Δράμας «ΗΦΑΙΣΤΟΣ». Η επιδημιολογική εικόνα, η αύξηση των κρουσμάτων και η επιβολή των νέων μέτρων αναγκάζουν τους διοργανωτές να ακυρώσουν την εκδήλωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» αναφέρονται τα εξής:

«Μετά τις τελευταίες κυβερνητικές ανακοινώσεις, ο Άγιος Βασίλης τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19, δυστυχώς δεν θα έρθει εφέτος στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας για να μοιράσει δώρα στα αγαπημένα του παιδιά.

Ας ευχηθούμε να έχουμε όλοι υγεία, για να τον υποδεχθούμε την επόμενη χρονιά.

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά.

Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος».

Υπενθυμίζεται πως η έλευση του Άγιου Βασίλη με τρένο στη Δράμα ήταν μια εκδήλωση η οποία συνέβαινε για χρόνια σε ετήσια βάση, όμως σταμάτησε το 2013 και μετά από 8 χρόνια έγινε και πάλι προσπάθεια για να αναβιώσει. Συγκεκριμένα είχε ξεκινήσει το 1980 και για δεκαετίες αποτελούσε σημείο αναφοράς για την εορταστική περίοδο στη Δράμα, δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο κλίμα στο σιδηροδρομικό σταθμό που ακόμα τότε έσφυζε από κόσμο αφού τα δρομολόγια των τρένων ήταν πυκνά και το τρένο αποτελούσε βασικό μεταφορικό μέσο για την Ανατολική Μακεδονία και την ευρύτερη περιοχή.

Δυστυχώς, η πανδημία του κορωνοϊού αναγκάζει τον Άγιο Βασίλη να βρει φέτος κάποιο άλλο μεταφορικό μέσο για τη μετακίνησή του, διαφορετικό από το τρένο, με την ευχή του χρόνου τέτοια εποχή η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί κανονικά…